Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Υγιεινά γεύματα για παιδιά: Αγαπημένες και εύκολες συνταγές για παιδιά 


Ως γονιός, πιθανώς έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε φρέσκα, υγιεινά λαχανικά. Αν το να φτιάχνετε σνακς με λαχανικά για τα παιδιά σας δεν έχει πετύχει από τότε που ήταν νηπιαγωγείο, και έχετε κουραστεί να κρύβετε τα λαχανικά κάτω από τις τηγανητές πατάτες, τα κορυφαία υγιεινά γεύματα για παιδιά είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Από νόστιμα σπιτικά ζυμαρικά που θα κάνουν τα παιδία σας επιστρέφουν για περισσότερα, μέχρι γευστικά smoothies γεμάτα με φρέσκα φρούτα, σώστε τα γεύματά σας με αυτές τις φιλικές προς τα παιδιά συνταγές! Αυτή είναι η υγιεινή διατροφή για τα παιδιά και μπορείτε να την πραγματοποιήσετε με ευκολία. 

Υγιεινή διατροφή για παιδιά: Γιατί είναι τόσο σημαντικό; 


Ακριβώς όπως και οι ενήλικες, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να έχουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σημαίνουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν ζωτικό ασβέστιο για την ανάπτυξή τους.  


Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι μερικές φορές το να ταΐζεις τα παιδιά υγιεινά τρόφιμα είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Είναι γνωστό ότι τα μικρά παιδιά θα επέλεγαν λιχουδιές όπως καραμέλες και πατατάκια αντί για σπανάκι και μπρόκολο - πώς λοιπόν θα τα πείσετε να τρώνε πιο υγιεινά; Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα παρακάτω αγαπημένα υγιεινά γεύματα για παιδιά.

Συνταγές φιλικές προς τα παιδιά: 2 εύκολα, υγιεινά γεύματα για παιδιά

Συνταγές φιλικές προς τα παιδιά: 2 εύκολα, υγιεινά γεύματα για παιδιά

 

Η οικογενειακή ζωή είναι εξαιρετικά πολυάσχολη, αλλά η υγιεινή διατροφή για τα παιδιά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Χρειάζεστε μόνο μερικά υγιεινά συστατικά για να φτιάξετε ένα ισορροπημένο γεύμα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εύκολες, υγιεινές συνταγές για παιδιά και τις συμβουλές μπόνους που θα σας δώσουν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. 

Υγιεινά δείπνα για παιδιά: Σπιτικά μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας 

 

Η παρασκευή σπιτικών ζυμαρικών ακούγεται πολύ πιο περίπλοκη απ' ό,τι χρειάζεται. Με μια εύχρηστη μηχανή ζυμαρικών, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε τα υλικά σας στη μηχανή και θα έχετε φρέσκα μακαρόνια σε μόλις 10 λεπτά. Αυτή η συνταγή μπορεί επίσης να γίνει με ξηρά μακαρόνια, αλλά έχει πολύ καλύτερη γεύση όταν είναι φρέσκα - ειδικά όταν σερβίρονται με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας. Χρειάζεστε μια συνταγή για ζυμαρικά χωρίς γλουτένη; Κανένα πρόβλημα.

 

Συστατικά: 

 

  1. 1125 γρ. φρέσκα ζυμαρικά 
  2. Ελαιόλαδο 
  3. 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 
  4. Σέλινο (ψιλοκομμένο) 
  5. 1 καρότο (ψιλοκομμένο) 
  6. 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 
  7. 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές 
  8. 225 γρ. σάλτσα ντομάτας 

 

Μέθοδος: 

 

  1. BΒάλτε λίγο νερό να βράσει. 
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο. 
  3. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. 
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και το δεντρολίβανο. 
  5. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει. 
  6. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά. 
  7. Στραγγίζετε και σερβίρετε, προσθέτοντας μια γενναιόδωρη κουτάλα σάλτσας. 
  8. Πασπαλίστε με βασιλικό και τυρί κατά βούληση. .

Τι χρειάζεστε

Υγιεινά γεύματα για παιδιά: κοτόπουλο στήθος με πολύχρωμα λαχανικά 

 

Το άπαχο κοτόπουλο δίνει στα παιδιά σας ζωτικής σημασίας πρωτεΐνες, ενώ τα λαχανικά που θα σερβιριστούν μαζί του θα τους δώσουν μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Καθώς αυτό το πιάτο είναι γευστικό και φαίνεται υπέροχο, τα παιδιά σας θα το λατρέψουν. Ακολουθεί ο απλός οδηγός μας για να φτιάξετε 2 μερίδες αυτού του νόστιμου γεύματος.

 

Συστατικά: 

 

  1. 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου 
  2. Ελαιόλαδο 
  3. Ανάμεικτα λαχανικά της επιλογής σας - κατά προτίμηση εποχιακά. Δοκιμάστε καρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, μπρόκολο, ντομάτες ή ακόμα και κόκκινη πιπεριά 

 

Μέθοδος:

 

  1. CΚόψτε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτά φιλέτα και αλατοπιπερώστε. 
  2. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα λαχανικά σας ή, αν δεν έχετε πολύ χρόνο, πάρτε μια σακούλα με ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά. 
  3. Αχνίστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο μαζί σε ένα τηγάνι με λίγο νερό ή ελαιόλαδο. .

 

Για να κάνετε αυτή τη νόστιμη συνταγή ακόμα πιο εύκολη, μπορεί να σας βοηθήσει μια φριτέζα αέρος, όπως η Philips Airfryer XXL. Διατηρεί τα λαχανικά ωραία και τραγανά εξωτερικά και ομοιόμορφα ψημένα εσωτερικά, ενώ το κοτόπουλό σας παραμένει ζουμερό και γεμάτο γεύση. 


e Αν το παιδί σας εξακολουθεί να αρνείται να φάει τα λαχανικά του, δοκιμάστε να τα κάνετε ακόμα πιο δελεαστικά. Θα μπορούσατε να χαράξτε ωμά λαχανικά σε σχήματα ζώων. Θα μπορούσατε ακόμη και να διαμορφώσετε τη σαλάτα σας σε ένα χαμογελαστό πρόσωπο, με μάτια από ντοματίνια και χείλη από καλαμπόκι. Επιπλέον, αν τα παιδιά σας λατρεύουν τα πατατάκια και τα τσιπς, τα υγιεινά τσιπς λαχανικών αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό πιάτο. 

Περισσότερες συμβουλές υγιεινής διατροφής για παιδιά: 

 

  • Είναι σπάνιο να αρέσουν στα παιδιά τα χόρτα, αλλά το να συνδυάσετε τα χόρτα με το αγαπημένο τους φαγητό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα δοκιμάσουν. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας πίτσα και να τα εμπλέξετε. Ενθαρρύνετέ τα να γίνουν δημιουργικά και να φτιάξουν ένα πρόσωπο στην πίτσα τους. Για παράδειγμα, κόψτε μερικά αγγούρια σε φέτες για μάτια, μισή ντομάτα για μύτη και κρεμμύδια σε κύβους για φρύδια. 
  • Προσθέστε επιπλέον βιταμίνη C στη διατροφή τους με τα κρυμμένα λαχανικά. Μερικές φορές η ανάμειξη λαχανικών, όπως οι γλυκές πιπεριές, μαζί με άλλα συστατικά για να δημιουργήσετε μια γλυκιά, νόστιμη σάλτσα μαζί με το ρύζι είναι ο τέλειος τρόπος για να συμπληρώσετε τις βιταμίνες στη διατροφή τους. 
  • Τα smoothies με φρούτα και λαχανικά δεν είναι μόνο εύκολα αλλά και γρήγορα στην προετοιμασία. Γεμάτα με φυσικά γλυκά φρούτα, αποτελούν το τέλειο ρόφημα, επιδόρπιο ή μπορείτε να τα σερβίρετε ακόμα και ως υγιεινό πρωινό για τα παιδιά! 
  • Τα ψάρια περιέχουν υψηλές ποσότητες ωμέγα 3.* Γιατί να μην δοκιμάσετε αυτά τα λαζάνια με σολομό και μπακαλιάρο; Ο συνδιασμός θα ξετρελάνει τα παιδία σας και εσάς. 
 
* Πηγή: NHS

Ίσως σας αρέσει

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Εγγραφείτε για να απολαύσετε:

Έγκαιρη πρόσβαση σε προσφορές

Αποκλειστικές ημέρες και προσφορές για μέλη

Νέα σχετικά με την κυκλοφορία προϊόντων και συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής.

*

Θα ήθελα να λαμβάνω διαφημιστικές επικοινωνίες με βάση τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά μου, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές της Philips. Μπορώ να διαγραφώ εύκολα ανά πάσα στιγμή!

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.