Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά 

Υγιεινές συνταγές με κοτόπουλο στη σχάρα, συνταγές με λαχανικά και πολλά άλλα: Πώς να δημιουργήσετε υγιεινές συνταγές σχάρας με ευκολία


Την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όλοι μας αγαπάμε να ψήνουμε στη σχάρα έξω με την οικογένεια και τους φίλους μας. Εκτός από τη μοναδική του γεύση, το ψήσιμο στη σχάρα θεωρείται συχνά μια "πιο υγιεινή" εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, όπως το τηγάνισμα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ψήσιμο στη σχάρα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να ψήνετε λαχανικά στο γκριλ, καθώς και μερικές νόστιμες μαρινάδες για να ενισχύσετε τη γεύση και τον καλύτερο τρόπο για να μαγειρέψετε τρυφερό κρέας χωρίς πολύ λίπος.

Cπορείτε πραγματικά να φτιάξετε υγιεινές συνταγές σχάρας; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ψήσιμο στη σχάρα


Είναι λοιπόν το φαγητό στη σχάρα υγιεινό; Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι: ναι. Όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια καλή μέθοδος μαγειρέματος για να επιτύχετε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Απαιτεί όμως ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων για να πετύχετε τη βέλτιστη γεύση και θρεπτική αξία των τροφίμων. 
 

  • Επιλέξτε άπαχο κρέας αντί για επεξεργασμένα κρέατα. Προσπαθήστε να αποφύγετε κρέατα όπως λουκάνικα ή μπιφτέκια, καθώς συχνά περιέχουν πολλά λιπαρά, αλάτι και πρόσθετα. 
  • Αντί να αγοράζετε προμαριναρισμένο κρέας, ετοιμάστε μια σπιτική, υγιεινή μαρινάδα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές νόστιμες ιδέες για συνταγές. 
  • Δοκιμάστε να ψήνετε πιο συχνά ένα νόστιμο ψάρι ή τραγανά λαχανικά στη σχάρα. Αυτά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για το κρέας. 
  • Αποφύγετε το κάψιμο του κρέατος. Αν και οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για τις επιπτώσεις του ακρυλαμιδίου στον άνθρωπο (μια ουσία που παράγεται φυσικά στα τρόφιμα λόγω του μαγειρέματος σε υψηλές θερμοκρασίες), συνιστούν να μειώσουμε τα επίπεδα ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα.† 
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης συσκευών χωρίς καπνό, όπως μια εσωτερική ψησταριά ή μια φριτέζα αέρος. Αυτές σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε ομοιόμορφα ροδισμένα τρόφιμα που παραμένουν τρυφερά χωρίς να καίγονται. 


Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες και εξετάζοντας εναλλακτικές τεχνολογίες, η δημιουργία υγιεινών συνταγών ψησίματος στο γκριλ μπορεί να είναι ένας νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε υγιεινά τρόφιμα. 

Ιδέες για ψητά λαχανικά: λαχανικά στη σχάρα: Απλές ιδέες μαρινάδας για τέλεια λαχανικά στη σχάρα

Ιδέες για ψητά λαχανικά: λαχανικά στη σχάρα: Απλές ιδέες μαρινάδας για τέλεια λαχανικά στη σχάρα

 

Αποφασίσατε λοιπόν να περάσετε ένα βράδυ χωρίς κρέας - τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές νόστιμες συνταγές με λαχανικά στη σχάρα που θα σας δείξουν πώς να τα σερβίρετε με υγιεινό τρόπο. Το να μάθετε πώς να ψήνετε λαχανικά στη σχάρα είναι αρκετά απλό: το μόνο που χρειάζεστε είναι φρέσκα λαχανικά και μια ζεστή, καλής ποιότητας σχάρα. Προμαρινάρετε τα λαχανικά και είστε έτοιμοι για ένα υγιεινό, γευστικό γεύμα! 


Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές μαρινάδας για διάφορες ιδέες λαχανικών στη σχάρα, όπως κολοκυθάκια, καλαμπόκι, μελιτζάνες, μανιτάρια ή ό,τι άλλο έχετε στη διάθεσή σας. 


Μαρινάδα με καπνιστή πάπρικα   
 

  • θυμάρι 
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα σε σκόνη (ή γλυκιά πάπρικα σε σκόνη) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι  

 

Λεμόνι-τζίντζερ-μαρινάδα
 

  • Ξύσμα λεμονιού 
  • Φρέσκο κόλιανδρο 
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ 

 

Μέλι-μουστάρδα-μαρινάδα 
 

  • θυμάρι 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα   
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 
    Αλάτι και πιπέρι  

Τι χρειάζεστε

Υγιεινές συνταγές σχάρας με τη χρήση φριτέζας αέρα και εσωτερικής σχάρας 


Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα πράγματα υγιεινά όταν ψήνετε στη σχάρα είναι να χρησιμοποιήσετε μια φριτέζα αέρος, όπως το Philips Airfryer XXL. Η φριτέζα αέρος αφαιρεί επίσης το λίπος και επιτρέπει το πιο λιτό μαγείρεμα. Η τεχνολογία αφαίρεσης λίπους που διαθέτει συνδυάζει έναν ισχυρό θερμαντήρα και ένα μοτέρ για να στροβιλίζει με δύναμη ζεστό αέρα σε ολόκληρο το καλάθι μαγειρέματος, εναποθέτοντας το λίπος στο κάδο λίπους για εύκολη απόρριψη. Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία της, η οποία δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου λάδι, μπορείτε να απολαύσετε πατάτες τηγανιτές σαν αέρας στο επόμενο μπάρμπεκιου σας. 


good way to keep things healthy when grilling is to use an air fryer, such as the Το Airfryer XXL της Philips είναι επίσης ιδανικό για να ψήνετε χωρίς προβλήματα, ομοιόμορφα ψημένο κρέας με ψηφιακό περιβάλλον εργασίας που διαθέτει πέντε προκαθορισμένα προγράμματα μαγειρέματος. Αν αναρωτιέστε, για παράδειγμα, πώς να ψήσετε κοτόπουλο στη φριτέζα αέρος, απλά επιλέξτε "κοτόπουλο" για μαγείρεμα με ένα άγγιγμα και είστε έτοιμοι. Μια κουταλιά της σούπας λάδι είναι αρκετή για να πετύχετε ζουμερά στήθη κοτόπουλου ή τρυφερές μπριζόλες. Χρειάζεστε μερικές υγιεινές συνταγές ψησίματος κρέατος στη σχάρα για έμπνευση; Δοκιμάστε να μαγειρέψετε νόστιμες πικάντικες μπριζόλες στη φριτέζα - θα εκπλαγείτε. 


Οι πιθανότητες είναι ότι αυτές οι συνταγές σας άνοιξαν την όρεξη για λίγο ψήσιμο στη σχάρα. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να σας σταματήσει! Δοκιμάστε υγιεινές συνταγές με κοτόπουλο στα κάρβουνα ή ψάρια ή λαχανικά. Επιπλέον, τόσο το Philips Airfryer XXL όσο και άλλες συσκευές χωρίς καπνό συνοδεύονται από βιβλία συνταγών γεμάτα με νόστιμα πιάτα για να δοκιμάσετε. 

 

Πηγή: FSA

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Εγγραφείτε για να απολαύσετε:

Έγκαιρη πρόσβαση σε προσφορές

Αποκλειστικές ημέρες και προσφορές για μέλη

Νέα σχετικά με την κυκλοφορία προϊόντων και συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής.

*

Θα ήθελα να λαμβάνω διαφημιστικές επικοινωνίες με βάση τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά μου, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές της Philips. Μπορώ να διαγραφώ εύκολα ανά πάσα στιγμή!

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.