Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τι είναι η φριτέζα αέρος; Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πώς να μαγειρεύετε με τη φριτέζα αέρα


Είτε πρόκειται για τραγανά πατατάκια, ένα νόστιμο ψητό κοτόπουλο, ζουμερά παϊδάκια ή ακόμη και μια νόστιμη μηλόπιτα  μπορείτε να ετοιμάσετε όλες αυτές τις λιχουδιές εύκολα με μια φριτέζα αέρος. Αλλά, τι είναι η φριτέζα αέρα και πώς λειτουργούν οι φριτέζες αέρα;


Αυτό το άρθρο θα απαντήσει σε αυτές και άλλες συχνές ερωτήσεις γύρω από το πώς να μαγειρεύετε με μια φριτέζα αέρος, καθώς και θα σας δώσει μερικές νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσετε στο σπίτι στη δική σας φριτέζα αέρος.

Ένας απλός οδηγός για τις φριτέζες αέρος και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις


Τηγάνισμα, ψήσιμο στη σχάρα, μαγείρεμα, ψήσιμο στο φούρνο τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια φριτέζα αέρος. Χρησιμοποιώντας τη φριτέζα αέρος, μπορείτε να ετοιμάσετε πολλά διαφορετικά πιάτα με πολύ λίγο ή καθόλου λάδι. Εάν σας αρέσει το μαγείρεμα με λάδι αλλά αναζητάτε μια πιο υγιεινή επιλογή από το τηγάνισμα, τότε το μαγείρεμα με τη φριτέζα αέρα είναι ο σωστός τρόπος.


Αν θέλετε να μάθετε για τη διαφορά μεταξύ της χρήσης μιας φριτέζας αέρα, μιας φριτέζας λαδιού και ενός φούρνου, δείτε τον οδηγό σύγκρισης.

Τι είναι η φριτέζα αέρος;

 

Η φριτέζα αέρος είναι ένας μικρός φούρνος συναγωγής που μπορεί να τον τοποθετήσετε  στον πάγκο της κουζίνας σας και να προσομοιώσει τα αποτελέσματα του τηγανίσματος χωρίς την ακαταστασία ή τη μυρωδιά.

Πώς λειτουργούν οι φριτέζες αέρα;

 

Ο θερμός αέρας κυκλοφορεί με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα στο καλάθι της φριτέζας, το οποίο στη συνέχεια κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα στη συσκευή.


Κορυφαία συμβουλή: Οι φριτέζες αέρος της Philips διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό δαπέδου, ο οποίος επιτρέπει στον καυτό αέρα να στροβιλίζεται ξανά και να δημιουργεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα μαγειρέματος. Ιδανικό για όλους όσους αρέσκονται σε γρήγορα, νόστιμα αποτελέσματα.

Πόσο υγιεινές είναι οι φριτέζες αέρος;

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι το τηγανητό φαγητό μπορεί να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση, την παχυσαρκία και πολλά άλλα, γι' αυτό πολλοί από εμάς αναζητούμε υγιεινούς τρόπους για να απολαύσουμε αυτή τη νόστιμη απόλαυση.† Το σπουδαίο με το μαγείρεμα με τη φριτέζα αέρα είναι ότι η χρήση ελάχιστου ή καθόλου λαδιού αποτελεί μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή, ενώ παράλληλα σας προσφέρει το ίδιο νόστιμο, τηγανητό φαγητό που λαχταράτε. Συσκευές όπως η σειρά Airfryer της Philips χρησιμοποιούν έως και 90% λιγότερο λίπος, ιδανικό για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν τηγανητά φαγητά χωρίς να προστίθεται στη διατροφή τους η υπερβολική περιεκτικότητα σε λίπος. Επιπλέον, η χρήση μιας φριτέζας αέρος μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων - ένα κέρδος για όλους.

Τι χρειάζεστε

Πόση ώρα χρειάζονται τα πατατάκια στη φριτέζα θερμού αέρα;


Τα τσιπς είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα συνοδευτικά πιάτα σε κάθε παρέα. Δυστυχώς, συνοδεύονται επίσης από πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά όταν παρασκευάζονται σε παραδοσιακή φριτέζα. Σε μια φριτέζα θερμού αέρα, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να ετοιμάσετε κατεψυγμένα αλλά και σπιτικά τσιπς με πολύ λίγα ή καθόλου λιπαρά.

 

Κορυφαία συμβουλή: Όποια εκδοχή κι αν προτιμάτε, τα πατατάκια χρειάζονται το πολύ 25 λεπτά για να ψηθούν.

Τι άλλο μπορεί να κάνει μια φριτέζα θερμού αέρα;

 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, με μια καλή φριτέζα θερμού αέρα, όπως η φριτέζα αέρος Essential Collection της Philips, ακόμη και το ψήσιμο στο γκριλ, το μαγείρεμα και το τηγάνισμα λειτουργούν άψογα. Χάρη στην υψηλή θερμοκρασία και τον σύντομο χρόνο μαγειρέματος, το κρέας θα παραμείνει όμορφα ζουμερό και τρυφερό. Είτε πρόκειται για κρέας, είτε για λαχανικά ή επιδόρπια, μια φριτέζα αέρος της Philips προσφέρει τη σωστή θερμοκρασία για κάθε πιάτο, ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας γεύμα με χαμηλά λιπαρά και κυρίως γρήγορα και εύκολα.

Αξίζει πραγματικά η χρήση της φριτέζας αέρος;

 

Εάν είστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με τη διατροφή σας, πιθανώς θέλετε να αποφεύγετε τα περιττά λιπαρά κατά το μαγείρεμα. Επομένως, μια φριτέζα αέρος είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε μια φριτέζα που χρησιμοποιεί λάδι. Επιπλέον, οι φριτέζες αέρα δεν παράγουν δυσάρεστες μυρωδιές τηγανίσματος και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απόρριψη του παλιού μαγειρικού λαδιού. Ακόμη και ο καθαρισμός είναι ευκολότερος με μια φριτέζα αέρα - όλα τα αφαιρούμενα μέρη είναι συνήθως ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

 

Πηγή(ες):


Healthline

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Εγγραφείτε για να απολαύσετε:

Έγκαιρη πρόσβαση σε προσφορές

Αποκλειστικές ημέρες και προσφορές για μέλη

Νέα σχετικά με την κυκλοφορία προϊόντων και συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής.

*

Θα ήθελα να λαμβάνω διαφημιστικές επικοινωνίες με βάση τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά μου, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές της Philips. Μπορώ να διαγραφώ εύκολα ανά πάσα στιγμή!

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.