Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μαγείρεμα χωρίς λάδι: Πώς να ετοιμάσετε τραγανά λαχανικά και να τηγανίσετε κρέας χωρίς λάδι


Αν θέλετε να κάνετε μία πιο υγιεινή διατροφή και προσπαθείτε να μαγειρέψετε χωρίς λάδι, ενώ παράλληλα να συνεχίσετε να φτιάχνετε νόστιμα πιάτα, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.


Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας διάφορες μεθόδους για τηγάνισμα χωρίς λάδι. Είτε πρόκειται για ψητή κολοκύθα είτε για άλλα τραγανά λαχανικά, εδώ θα μάθετε πώς να μειώσετε την περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ παράλληλα θα συνεχίσετε να φτιάχνετε υπέροχα γευστικά φαγητά. Θα σας δείξουμε επίσης πώς μπορείτε να τηγανίσετε τόσο κρέας όσο και να φτιάξετε νόστιμα πατατάκια στο σπίτι με ελάχιστο ή καθόλου λάδι.

Τηγάνισμα και ψήσιμο λαχανικών χωρίς λάδι: Πώς να τα κάνετε νόστιμα

 

Είναι εύκολο να βασιστείτε στο λάδι για να δώσετε γεύση και υφή σε ένα πιάτο. Υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι, πιο υγιεινοί τρόποι για να δοκιμάσετε το ψήσιμο των λαχανικών χωρίς λάδι. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ετοιμάσετε τραγανά λαχανικά με λίγο ή καθόλου λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φριτέζα θερμού αέρα, ένα τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση ή απλά να επιλέξετε να τηγανίσετε τα λαχανικά με λίγο νερό αντί για λάδι.


Μια πολύ καλή συμβουλή για όσους μαθαίνουν να μαγειρεύουν χωρίς λάδι είναι να αντικαταστήσουν τη γεύση με φυσικά ενισχυτικά γεύσης. Βότανα όπως το δεντρολίβανο και το θυμάρι, καθώς και μπαχαρικά, όπως μπούκοβο, πιπέρι και σκόρδο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμα λαχανικά φούρνου. Αυτό λειτουργεί καλά με οποιαδήποτε λαχανικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το ακριβές μείγμα που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο, αλλά ένα απλό μείγμα από αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο ή κάτι καυτερό όπως κάρυ, κόλιανδρο, τσίλι ή πιπέρι καγιέν, θα ενισχύσει τη γεύση των ψητών λαχανικών σας χωρίς λάδι και χωρίς να αυξήθει ο αριθμός των θερμίδων.

Τηγάνισμα και ψήσιμο λαχανικών χωρίς λάδι

Ψητά πατατάκια φούρνου χωρίς λάδι

 

Τα σπιτικά πατατάκια φούρνου είναι απλά νόστιμα και, όταν παρασκευάζονται στο φούρνο ή σε φριτέζα θερμού αέρα, μπορείτε να τα φτιάξετε με μειωμένα επίπεδα λίπους για μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Για ψητά πατατάκια φούρνου χωρίς λάδι, απλά κόψτε την επιθυμητή ποσότητα αποφλοιωμένων πατατών, ρίξτε πάπρικα, σκόρδο και μυρωδικά, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήστε για περίπου 25 λεπτά στους 200°C ή στους 180°C σε φούρνο με αέρα.


Αν θέλετε τηγανητά, αντί για ψητά, πατατάκια, σκεφτείτε μια φριτέζα θερμού αέρα. Μια σύγχρονη συσκευή, όπως το Airfryer XXL της Philips, μπορεί να τηγανίσει, να φουρνίσει, να καβουρδίσει, να ψήσει στην σχάρα, να ξαναζεστάνει, να αποξηράνει και ακόμη και να ξεροψήσει νόστιμα πιάτα με έως και 90% λιγότερο λίπος από μια συμβατική φριτέζα*. Είναι επίσης η μόνη φριτέζα αέρος με τεχνολογία μείωσης λίπους που μειώνει και συγκρατεί το περιττό λίπος.


Ψάχνετε για νέες εμπνεύσεις; Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές για πολύχρωμα τσιπς λαχανικών ή τηγανιτές γλυκοπατάτες, όλες χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε γεύση. Ποιος είπε ποτέ ότι η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι βαρετή;

Τι χρειάζεστε

Τηγάνισμα χωρίς λάδι: Κρέας

 

Στο φούρνο: Το μαγείρεμα του κρέατος στο φούρνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα του λαδιού. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα παραδοσιακό ψητό χοιρινό ή κοτόπουλο που ψήνεται στο φούρνο. Με το Philips Airfryer XXL, ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε τα ίδια νόστιμα αποτελέσματα έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορα από ό,τι σε έναν κανονικό φούρνο**


Στο τηγάνι: Μπορείτε εύκολα να τηγανίσετε το κρέας χωρίς λάδι σε ένα ταψί ή σε ένα κανονικό, αντικολλητικό τηγάνι. Τα φυσικά λίπη του κρέατος είναι αρκετά για να το μαγειρέψουν, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε κάτι για να το βοηθήσετε στην πορεία του, δοκιμάστε μια σταγόνα ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Παράξενο, αλλά λειτουργεί!


Εναλλακτικά, επιλέξτε μια συσκευή που κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά για εσάς. Με το Airfryer XL της Philips, όχι μόνο μπορείτε να τηγανίσετε το κρέας με λιγότερο λάδι, αλλά μπορείτε να διαχωρίσετε το περιττό λίπος χάρη στη μοναδική τεχνολογία αφαίρεσης λίπους που διαθέτει.

 

* Σε σύγκριση με τηγανητές πατάτες από συμβατική φριτέζα Philips
** Σε σύγκριση με το μαγείρεμα κρέατος/χοιρινών μπριζόλας, 6 τεμαχίων (2,5 κιλα) σε κανονικό φούρνο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Εγγραφείτε για να απολαύσετε:

Έγκαιρη πρόσβαση σε προσφορές

Αποκλειστικές ημέρες και προσφορές για μέλη

Νέα σχετικά με την κυκλοφορία προϊόντων και συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής.

*

Θα ήθελα να λαμβάνω διαφημιστικές επικοινωνίες με βάση τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά μου, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές της Philips. Μπορώ να διαγραφώ εύκολα ανά πάσα στιγμή!

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.