Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Υγιεινοί τρόποι για να μαγειρέψετε κοτόπουλο 

 

Ενώ το κοτόπουλο είναι άπαχο και πλούσιο σε πρωτεΐνες, ο τρόπος που το μαγειρεύουμε μπορεί να επηρεάσει το πόσο υγιεινό είναι ένα πιάτο κοτόπουλου. Ποιος είναι λοιπόν ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος του κοτόπουλου; 


Υπάρχουν πολλοί υγιεινοί τρόποι για να μαγειρέψετε το στήθος, τους μηρούς, τις φτερούγες και οποιοδήποτε άλλο μέρος του κοτόπουλου. Και τα καλά νέα είναι ότι με τον κατάλληλο εξοπλισμό στη διάθεσή σας, το μαγείρεμα υγιεινού κοτόπουλου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο ή χρονοβόρο. Εδώ, θα βρείτε μια σειρά από εξαιρετικές επιλογές που σας δείχνουν πώς να μαγειρέψετε υγιεινό κοτόπουλο, συμπεριλαμβανομένου του μαγειρέματος κοτόπουλου σε φριτέζα αέρος και διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος κοτόπουλου χωρίς λάδι.

Πώς να μαγειρέψετε κοτόπουλο σε φριτέζα αέρα 

 

Το τηγάνισμα στον αέρα είναι ένας καινοτόμος τρόπος μαγειρέματος κοτόπουλου που δίνει τη νόστιμη γεύση του τηγανίσματος χωρίς την ανάγκη για πολύ λάδι. Πρόκειται για μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο τηγάνισμα, καθώς κάνει το κοτόπουλο εξίσου τραγανό και νόστιμο, ενώ απαιτεί πολύ λιγότερο λίπος, καθώς χρησιμοποιεί ισχυρά κύματα θερμού αέρα για να μαγειρέψει ομοιόμορφα το φαγητό σας. Δεν χρειάζεται να στερείστε τις απολαυστικές, νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου, τώρα μπορούν να επιτευχθούν με λιγότερο λάδι και περισσότερο αέρα! 


!Συμβουλή: Το Philips Airfryer XXL συνοδεύεται από δοκιμασμένες συνταγές για να ξεκινήσετε. Απολαύστε τα αγαπημένα σας πιάτα με κοτόπουλο και όλα αυτά χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας (ή λιγότερο) λάδι.  Είναι η μόνη φριτέζα αέρος με τεχνολογία αφαίρεσης λίπους που μειώνει και δεσμεύει το περιττό λίπος.  Μπορεί να χωρέσει ένα ολόκληρο κοτόπουλο και μαγειρεύει τέσσερις φορές πιο γρήγορα από έναν φούρνο*. 


Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με αυτή την εύκολη αλλά αποτελεσματική συνταγή για κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι. Αν θέλετε να δοκιμάσετε πιο περιπετειώδεις γεύσεις, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για τέλεια τρυφερές ψητές φτερούγες κοτόπουλου ασιατικής προέλευσης. Η φριτέζα αέρος επιτρέπει εντελώς ευέλικτους, αλλά και απλούς τρόπους μαγειρέματος κοτόπουλου για να μείνουν ευχαριστημένοι τόσο η οικογένεια όσο και οι φίλοι.

Πώς να μαγειρέψετε κοτόπουλο χωρίς λάδι

 

Αν αναρωτιέστε πώς να μαγειρέψετε κοτόπουλο χωρίς λάδι, το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση για το τηγάνισμα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μια νόστιμη και ζεστή σαλάτα με κοτόπουλο: 

 

Συστατικά: 

 

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα στη μέση κατά μήκος 
  • 1 κομμάτι μπαγκέτα  
  • 1 μαρούλι 
  • ½ λεμόνι (ξύσμα και χυμός) 
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό  
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα  
  • 30 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 
  • Λίγο φρέσκο αλάτι και πιπέρι 

 

Μέθοδος: 

 

  1. Ανακατέψτε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα, περιχύστε το κοτόπουλο και αφήστε το για 10 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά. 
  2. Κόψτε το ψωμί σε φέτες και αλείψτε το με ελαιόλαδο. 
  3. Στη συνέχεια, ψήστε τα στήθη κοτόπουλου στο γκριλ για 20 λεπτά. 
  4. Για τη σαλάτα, ξεχωρίστε τα φύλλα μαρουλιού, πλύνετε και στεγνώστε τα και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Χτυπήστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα για να φτιάξετε ένα ντρέσινγκ. 
  5. Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο, ψήστε ελαφρά το ψωμί για να το φρυγανίσετε. 
  6. Στη συνέχεια, συνδυάστε τα όλα μαζί και τρίψτε από πάνω την παρμεζάνα. 

 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, το μαγειρέμα του στήθους κοτόπουλου θα έχει υπέροχη γεύση! 

Τι χρειάζεστε

Άλλοι εξαιρετικοί τρόποι για το μαγείρεμα υγιεινού κοτόπουλου:

 

  • Ψήσιμο: Το ψήσιμο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και απλούς τρόπους μαγειρέματος κοτόπουλου και μπορεί να είναι υγιεινό αν δεν χρησιμοποιείτε πολύ λάδι. Αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C ή στους 180°C για φούρνο με αέρα, λαδώστε ελαφρά ένα ταψί ψησίματος για να μην κολλήσει το κοτόπουλό σας. Μαρινάρετε το κοτόπουλό σας με καρυκεύματα και λίγο ελαιόλαδο, πριν το ψήσετε για 25 λεπτά.

    Συμβουλή: Διατίθεται ένα σετ baking master kit για χρήση με το Philips Airfryer XXL, το οποίο περιλαμβάνει ένα ταψί ψησίματος αρκετά μεγάλο για να χωρέσει στήθος κοτόπουλου, καθώς και νόστιμες γλυκές λιχουδιές. 
     
  • Τηγάνισμα: Το τηγάνισμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε κοτόπουλο με πολλά λαχανικά. Είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας έχει μείνει στο σπίτι με πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά. Αρχικά, προσθέστε το κοτόπουλό σας στο τηγάνι, μαγειρεύοντας για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα λαχανικά και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 5 λεπτά. Είναι πραγματικά τόσο γρήγορο! 
     
  • Βράσιμο: Μια από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους και μια καλή λύση αν αναρωτιέστε πώς να μαγειρέψετε κοτόπουλο χωρίς λάδι, το βράσιμο του κοτόπουλου μπορεί να γίνει σε νερό ή ζωμό. Απλά τοποθετήστε το κομμένο σε φέτες κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και καλύψτε το με νερό. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια φωτιά πριν το μειώσετε σε σιγανή φωτιά. Το κοτόπουλο θα πρέπει να μαγειρευτεί μέσα σε 15 λεπτά, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει θερμοκρασία 75°C στο μεγαλύτερο πάχος του και έχει ψηθεί μέχρι το τέλος. 

 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και αυτές τις ιδέες, το να μάθετε πώς να μαγειρεύετε υγιεινό κοτόπουλο είναι και γρήγορο και απλό. Είτε μαθαίνετε πώς να μαγειρεύετε κοτόπουλο σε φριτέζα αέρος είτε ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο στο σπίτι σας, το μαγείρεμα υγιεινού κοτόπουλου δεν πρέπει ποτέ να σημαίνει συμβιβασμό στη γεύση.

 
*Σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε κανονικό φούρνο

Ίσως σας αρέσει

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Εγγραφείτε για να απολαύσετε:

Έγκαιρη πρόσβαση σε προσφορές

Αποκλειστικές ημέρες και προσφορές για μέλη

Νέα σχετικά με την κυκλοφορία προϊόντων και συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής.

*

Θα ήθελα να λαμβάνω διαφημιστικές επικοινωνίες με βάση τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά μου, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές της Philips. Μπορώ να διαγραφώ εύκολα ανά πάσα στιγμή!

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.