1
Παρασκευαστής υγιεινής βρεφικής τροφής 4-σε-1

Η γλυκιά πλευρά της πιπεριάς

Προσφέρουμε συμβουλές απογαλακτισμού σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές για φρεσκομαγειρεμένα, ευφάνταστα γεύματα που θα σας βοηθήσουν να προσφέρετε στο μωρό σας ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή.

Mερίδες περίπου 4 μερίδες, συνολικά 260 ml (60 γρ./μερίδα), Χρόνος μαγειρέματος περίπου 15 λεπτά
Για χορτοφάγους
0-30 λεπτά
Λαχανικά

Υλικά

  • 1⁄2 κλωνάρι πράσο (περίπου 20 γρ.)
  • 1/4 μικρό κολοκυθάκι (περίπου 40 γρ.)
  • 1/2 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά (περίπου 40 γρ.)
  • 1 μέτρια ντομάτα (περίπου 140 γρ.)
  • 140 γρ. ρύζι καλά βρασμένο (ανά μερίδα)

Οδηγίες

    1
  • Πλύνετε τα λαχανικά, κόψτε στη μέση την ντομάτα και την πιπεριά και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα λαχανικά σε κυβάκια περίπου 1 εκατοστού.
  • 2
  • Βγάλτε το καπάκι της κανάτας και τοποθετήστε όλα τα υλικά. Τοποθετήστε ξανά το καπάκι και ασφαλίστε το στη σωστή θέση.
  • 3
  • Βγάλτε το καπάκι του δοχείου νερού και προσθέστε νερό μέχρι το επίπεδο "10/15 min".
  • 4
  • Τοποθετήστε ξανά το καπάκι και ασφαλίστε το στη σωστή θέση. Πιέστε ώστε η κανάτα να ασφαλίσει στη θέση μαγειρέματος.
  • 5
  • Ρυθμίστε το χρόνο μαγειρέματος στα 15 λεπτά. Το μαγείρεμα θα ξεκινήσει και θα σταματήσει αυτόματα μετά από 15 λεπτά.
  • 6
  • Γυρίστε ξανά το κουμπί ατμού στη θέση "OFF".
  • 7
  • Αναποδογυρίστε την κανάτα.
  • 8
  • Τοποθετήστε την κανάτα στην κύρια μονάδα, περιστρέψτε την προς τα δεξιά και ασφαλίστε τη στη θέση ανάμειξης.
  • 9
  • Αναμείξτε 2 με 3 φορές για 15 δευτερόλεπτα τη φορά, μέχρι να πετύχετε την υφή που θέλετε. Αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, το φαγητό του πρέπει να είναι πιο σκληρό για να μάθει να μασάει.
  • 10
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Σερβίρετε 1 μερίδα με περίπου 140 γρ. βρασμένο ρύζι.
  • Συμβουλή: Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε, τα σκεύη είναι κατάλληλα για το ψυγείο και την κατάψυξη.
Βήμα 1

Βήμα 1

Βήμα 2

Βήμα 2

Βήμα 3

Βήμα 3

Βήμα 4

Βήμα 4

Βήμα 5

Βήμα 5

Βήμα 6

Βήμα 6

Βήμα 7

Βήμα 7

Βήμα 8

Βήμα 8

Βήμα 9

Βήμα 9

Βήμα 10

Βήμα 10

Η γλυκιά πλευρά της πιπεριάς