Βρείτε το ιδανικό κύπελλο για να βοηθήσετε το μωρό σας σε κάθε στάδιο ανάπτυξης


Κύπελλα για νήπια

Όταν μαθαίνετε μια νέα δεξιότητα στο μωρό σας, είναι χρήσιμο να χωρίζετε τη διαδικασία σε βήματα. Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει για να βοηθήσουμε το μικρό σας στη μετάβαση από το μπιμπερό στο κύπελλο. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να ανακαλύψετε τα τέσσερα βήματα που θα κάνει το μωρό σας κατά τη μετάβαση από το μπιμπερό στο κύπελλο, καθώς και για να βρείτε ποιο κύπελλο είναι κατάλληλο για το μωρό σας αυτήν τη στιγμή.

Δείτε τη γενικότερη εικόνα

Σε γενικές γραμμές, τα βρέφη χρειάζονται περίπου 15 μήνες για να ολοκληρώσουν τη μετάβαση από το μπιμπερό στο κύπελλο, ξεκινώντας περίπου από τους 4 μήνες. Σε κάθε κύπελλο υπάρχει μια ετικέτα με την ένδειξη ηλικίας, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό! Κάθε βρέφος έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

 

Προχωρήστε βήμα βήμα
Για να μάθει το παιδί σας να πίνει σαν ενήλικας, θα πρέπει να αναπτύξει τις δεξιότητές του στις κινήσεις του στόματος και να συντονίσει τις κινήσεις χεριού-ματιού.

 

Μπορείτε να το βοηθήσετε κάνοντας ένα βήμα τη φορά:

 

Βήμα 1: Εκμάθηση σε κύπελλο με λαβές

Ξεκινήστε βοηθώντας το παιδί σας να μάθει πώς να κρατάει ένα κύπελλο. Μπορείτε να διευκολύνετε το μωρό σας σε αυτήν τη διαδικασία ενώ το ταΐζετε ακόμα με μπιμπερό, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό μας κύπελλο: το μικρό σας κρατάει τις μαλακές, πρακτικές λαβές ενώ πίνει από μια θηλή που γνωρίζει.

Το ιδανικό κύπελλο: Εκπαιδευτικό κύπελλο

Ιδανικό για: 4 μηνών και άνω, καθιστή θέση με στήριξη

 

Βήμα 2: Εκμάθηση σε κύπελλο με στόμιο

Όταν ξεκινήσετε στο μωρό σας τις στερεές τροφές, μπορείτε να το βοηθήσετε να αποκτήσει μια νέα δεξιότητα: να πίνει από κύπελλο με στόμιο. Η χρήση ενός κυπέλλου με στόμιο απαιτεί λίγο περισσότερες δεξιότητες σε σχέση με μια θηλή. Επίσης, βοηθάει τη μετάβαση του μωρού σας από την κίνηση του θηλασμού στο πιπίλισμα, κάτι που συμβαίνει συνήθως στους 6 μήνες περίπου. Για να το βοηθήσουμε σε αυτές τις πρώτες γουλιές, δημιουργήσαμε ένα κύπελλο με μαλακό στόμιο που είναι εύκαμπτο και απαλό στα ούλα. Όταν το μικρό σας αρχίζει να χρησιμοποιεί περισσότερο τα δοντάκια του, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα κύπελλο με σκληρό στόμιο που αντέχει στα δαγκώματα.

Το ιδανικό κύπελλο: Κύπελλο με στόμιο

Ιδανικό για: 6 μηνών και άνω, καθιστή θέση σε καρεκλάκι φαγητού

 

Βήμα 3: Εκμάθηση σε κύπελλο με καλαμάκι

Το επόμενο βήμα είναι να μάθει το παιδί σας να πίνει από κύπελλο με καλαμάκι, μια φυσική εξέλιξη εφόσον έχει μάθει πια να πίνει από το στόμιο. Το καλαμάκι θα το βοηθήσει να αναπτύξει πιο εξελιγμένες δεξιότητες στις κινήσεις του στόματος και αποτελεί μια δεξιότητα που θα το συντροφεύει για μια ζωή.

Το ιδανικό κύπελλο: Κύπελλο με καλαμάκι

Ιδανικό για: 9 μηνών και άνω, μπουσούλισμα

 

Βήμα 4: Εκμάθηση σε κύπελλο εκμάθησης με λαβές

Ήρθε η ώρα για το τελευταίο βήμα: να πίνει από το χείλος του κυπέλλου σαν ενήλικας. Μην ανησυχείτε, δεν θα γίνουν όλα χάλια! Το κύπελλο χωρίς στόμιο έχει βαλβίδα με προστασία κατά των διαρροών που ενεργοποιείται μόνο όταν το μωρό σας πιέζει το χείλος του κυπέλλου.

Το ιδανικό κύπελλο: Κύπελλο χωρίς στόμιο

Ιδανικό για: 9 μηνών και άνω, μπουσούλισμα

 

Επιλέξτε το ιδανικό κύπελλο για να βοηθήσετε το μωρό σας σε κάθε στάδιο ανάπτυξης

Ξεκινήστε από τις ενδείξεις ηλικίας για να βρείτε το κύπελλο που ταιριάζει στο στάδιο ανάπτυξης του παιδιού σας. Αλλά να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν απαράβατοι κανόνες. Ίσως το μωρό σας να μην είναι ακόμα έτοιμο να σταθεί σε καθιστή θέση από μόνο του ή να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσει να κρατάει ένα κύπελλο. Το πιο σημαντικό είναι να διαλέξετε ένα κύπελλο που θα το στηρίξει σε κάθε στάδιο ανάπτυξής του και θα το βοηθήσει να περάσει στο επόμενο βήμα.

 

Συνδυάστε τα

Αν τα κύπελλα σας φαίνονται πολλά, ξανασκεφτείτε το. Τα περισσότερα κύπελλα, στόμια και καπάκια της Philips Avent είναι εναλλάξιμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το ίδιο στόμιο σε πολλά διαφορετικά κύπελλα ή να τοποθετήσετε ένα στόμιο σε ένα μπιμπερό. Πόσο πρακτικό!

 

Γενικά, συνιστούμε να αλλάζετε το στόμιο ή το επάνω μέρος στο μπιμπερό ή στο κύπελλο κάθε 3 μήνες.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κύπελλα για νήπια; Κάντε κλικ εδώ για να εξερευνήσετε τη σειρά.

Διαβάστε περισσότερα γι' αυτό το θέμα

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.