Πώς το σωστό μπιμπερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κολικών


Μπιμπερό και θηλές

Κολικοί, ένα μυστήριο που ταλαιπωρεί τους γονείς σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που δεν μπορείτε να τους εξαλείψετε (είναι προσωρινοί και φυσιολογικοί), μπορείτε να μειώσετε τη δυσφορία του μωρού σας επιλέγοντας το σωστό μπιμπερό.

Η ιστορία των κολικών

Πριν ασχοληθούμε με τον κόσμο των μπιμπερό, ας δούμε τι είναι οι κολικοί. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι κολικοί αποτελούν μια προσωρινή φάση απαρηγόρητου κλάματος σε υγιή μωρά και παρουσιάζονται συνήθως στις 2 εβδομάδες μέχρι την ηλικία των 3-4 μηνών. Είναι απόλυτα φυσιολογικοί.

Όλα τα μωρά περνούν από αυτήν τη φάση!

 

Τάισμα με μπιμπερό κατά των κολικών

Τι σχέση έχουν όμως οι κολικοί με το μπιμπερό; Αν και το απαρηγόρητο κλάμα είναι μια γνωστή φάση στην αρχική ανάπτυξη ενός μωρού, η αιτία που το προκαλεί μπορεί να διαφέρει από μωρό σε μωρό.

 

Ορισμένοι από τους παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν τους κολικούς είναι το ανώριμο πεπτικό σύστημα (όλα είναι ακόμα τόσο καινούρια!) και η συσσώρευση αέρα στην κοιλίτσα του.

 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το θυμάστε αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό, καθώς τα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό μπορεί να αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα κολικούς σε σχέση με τα μωρά που θηλάζουν. Ποιος είναι ο λόγος; Το μωρό σας μπορεί να εισπνεύσει περισσότερο αέρα όταν πιπιλάει τη θηλή, με αποτέλεσμα να νιώθει δυσφορία.

 

Η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας αν υποψιάζεστε ότι εισπνέει περισσότερο αέρα κατά το τάισμα με μπιμπερό;

 

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο το μωρό σας πίνει από ένα μπιμπερό, μπορούμε όμως να βελτιώσουμε τη σχεδίαση του μπιμπερό. Γι' αυτό κατασκευάσαμε μια μοναδική βαλβίδα στη θηλή που κάμπτεται όταν το μωρό σας πίνει εμποδίζοντας τη δημιουργία κενού αέρος και μεταφέρει τον αέρα στο κάτω μέρος του μπιμπερό. Διατηρεί τον αέρα στο μπιμπερό και όχι στην κοιλίτσα του μωρού για λιγότερα αέρια, γουλιές και ρέψιμο.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αυτή η σχεδίαση κατά των κολικών μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην αίσθηση άνεσης που νιώθει το μωρό σας κατά τη διάρκεια του ταΐσματος και μετά από αυτό. Μια μελέτη παρατήρησης σε 145 υγιή, τελειόμηνα μωρά ηλικίας από 2 έως 6 εβδομάδων, που διεξήχθη από το Childhood Nutrition Research Centre στο Λονδίνο, έδειξε ότι τα μωρά που ταΐζονταν με μπιμπερό κατά των κολικών της Philips Avent αντιμετώπισαν λιγότερους κολικούς σε σχέση με όσα ταΐζονταν με συμβατικό μπιμπερό.

 

Επίσης, τα μωρά που ταΐζονταν με μπιμπερό κατά των κολικών της Philips Avent εκδήλωναν σημαντικά μικρότερη ανησυχία, ειδικά τη νύχτα, σε σύγκριση με όσα ταΐζονταν με συνηθισμένο μπιμπερό.

 

Άρα, παρόλο που δεν μπορείτε να απαλλαγείτε τελείως από τους κολικούς (είναι μια φυσιολογική και προσωρινή φάση), μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση των συμπτωμάτων χρησιμοποιώντας ένα μπιμπερό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για μείωση των κολικών. Για λιγότερο λόξιγκα στα γεύματα!

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μπιμπερό και τις θηλές; Κάντε κλικ εδώ για να εξερευνήσετε τη σειρά.

Διαβάστε περισσότερα γι' αυτό το θέμα

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.