Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί

Αποστείρωση προϊόντων για το τάισμα του μωρού

Με την αποστείρωση των προϊόντων ταΐσματος τους πρώτους έξι μήνες, το μωρό σας προστατεύεται από βλαβερά μικρόβια μέχρι το ανοσοποιητικό του σύστημα να ωριμάσει και να ισχυροποιηθεί.

Philips AVENT - Sterilizing baby feeding equipment

Θηλασμός

Το τάισμα του μωρού σας με μητρικό γάλα είναι το ιδανικό πρώτο βήμα για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, παρέχοντάς του παράλληλα τις καλύτερες θρεπτικές ουσίες. Όταν θηλάζετε, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε προϊόντα ταΐσματος. 

Αποστείρωση μπιμπερό και πιπίλων

Μόλις εξοικειωθείτε με το θηλασμό και επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε θήλαστρο, μπιμπερό, πιπίλες ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν έρχεται σε επαφή με το γάλα και το μωρό σας, είναι σημαντικό να τα αποστειρώνετε πριν από κάθε χρήση. Τα μικρόβια στο γάλα μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερά για ένα μωρό με ανοσοποιητικό σύστημα σε πρώιμο στάδιο. Αν ξεχάσετε να καθαρίσετε και να αποστειρώσετε σωστά τα προϊόντα ταΐσματος του μωρού σας, μπορεί να προκληθεί κοιλόπονος, διάρροια και αναστάτωση τόσο του μωρού όσο και της μητέρας. 

Σίγουρα θα σκέφτεστε ότι έχετε ήδη αρκετά να κάνετε, όμως η αποστείρωση είναι μια γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική διαδικασία, ειδικά με έναν αποστειρωτή που χρησιμοποιεί ατμό και θερμότητα. 

Προϊόντα απογαλακτισμού

Αν συμπεριλάβατε στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού σας πριν τους έξι μήνες, πρέπει να αποστειρώνετε τα μπολ και τα κουτάλια. Μετά τους έξι μήνες, πρέπει να αποστειρώνετε μόνο τα προϊόντα ταΐσματος για γάλα, όπως μπιμπερό και θήλαστρα, μέχρι το μωρό σας να γίνει ενός έτους.

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτά τα άρθρα είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν εσείς, η οικογένεια ή το παιδί σας παρουσιάζετε συμπτώματα ή πάσχετε από παθήσεις που είναι σοβαρές ή δεν υποχωρούν, ή αν χρειάζεστε ειδικές ιατρικές συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού. Η Philips AVENT δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ενδέχεται να προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικές οδηγίες

Πρώτες στερεές τροφές

Πρώτες στερεές τροφές

Συνήθεις διαταραχές στην υγεία του μωρού

Συνήθεις διαταραχές στην υγεία του μωρού