Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Philips AVENT - Advice for Bottle feeding

Οδηγίες για τάισμα με μπιμπερό

Philips AVENT - Advice for bottle feeding

Στάσεις ταΐσματος με μπιμπερό

Όπως και με το θηλασμό, υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις που θα βολεύουν καλύτερα το μωρό σας κατά τη μετάβαση στο τάισμα με μπιμπερό.

Κράτημα του μωρού και του μπιμπερό

Κρατήστε το μωρό στην αγκαλιά σας σε ημιόρθια θέση, έτσι ώστε να έχετε οπτική επαφή. Αν είναι απαραίτητο, βάλτε ένα μαξιλάρι στα πόδια σας για να ανεβάσετε το μωρό πιο ψηλά.

  • Το μωρό θα απολαύσει περισσότερο το τάισμα από το μπιμπερό αν του χαμογελάτε και του μιλάτε.
  • Γείρετε το μπιμπερό έτσι ώστε ο λαιμός και η θηλή του να γεμίσουν με γάλα πριν τοποθετήσετε τη θηλή στο στόμα του μωρού. Με αυτόν τον τρόπο, το μωρό δεν καταπίνει αέρα που μπορεί να του προκαλέσει αέρια.
  • Αν το μωρό σας δεν φαίνεται ήρεμο κατά το τάισμα, αυτό μπορεί να οφείλεται στα αέρια. Τρίψτε του μαλακά την πλάτη για να ρευτεί.
  • Κάντε το να ρευτεί στα μισά του ταΐσματος και στο τέλος, ώστε να μην "βγάλει" την τροφή.

Αλλάξτε πλευρές

Όπως και με το θηλασμό, αλλάξτε θέσεις κρατήματος από τη μία πλευρά στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε να αναπτυχθούν τα μάτια και ο λαιμός του μωρού με πιο αρμονικό τρόπο. Αλλάξτε θέση στα μισά του μπιμπερό, αφού ρευτεί το μωρό. Αν το κάνετε αυτό από την αρχή, το μωρό σας είναι λιγότερο πιθανό να προτιμά μια συγκεκριμένη πλευρά.

Στάση "κάτω από τη μασχάλη"

Η στάση "κάτω από τη μασχάλη" είναι μια καλή επιλογή αν γεννήσατε με καισαρική ή αν έχετε δίδυμα. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι στα πόδια σας για να στηρίξετε το μωρό σε αυτήν τη στάση.

Επιλογή της σωστής θηλής

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια θηλή με το σωστό μέγεθος τρύπας για το μωρό σας. Μπορείτε να επιλέξετε θηλές αργής, μέτριας ή γρήγορης ροής.

  • Ένα νεογέννητο μωρό χρειάζεται συνήθως μια μαλακή θηλή αργής ροής.
  • Αν το μωρό σας αργεί να τελειώσει το μπιμπερό ή σταματάει στα μισά του μπιμπερό, τότε η τρύπα είναι πολύ μικρή. Δοκιμάστε μια θηλή μέτριας ροής.
  • Αν το μωρό "βγάζει" την τροφή κατά το τάισμα, τότε η τρύπα στη θηλή είναι υπερβολικά μεγάλη.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε θηλές μεταβλητής ροής, οι οποίες προσφέρουν αργή, μέτρια και γρήγορη ροή.

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτά τα άρθρα είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν εσείς, η οικογένεια ή το παιδί σας παρουσιάζετε συμπτώματα ή πάσχετε από παθήσεις που είναι σοβαρές ή δεν υποχωρούν, ή αν χρειάζεστε ειδικές ιατρικές συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού. Η Philips AVENT δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ενδέχεται να προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικές οδηγίες

Προετοιμασία του μπιμπερό για το μωρό σας

Προετοιμασία του μπιμπερό για το μωρό σας

Αποστείρωση προϊόντων για το τάισμα του μωρού

Αποστείρωση προϊόντων για το τάισμα του μωρού