Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Philips AVENT - Is my baby getting enough milk?

Τρέφεται το μωρό μου με αρκετή ποσότητα γάλακτος;

Οι περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν επιτυχώς και να παραγάγουν αρκετό γάλα για τα μωρά τους, αλλά είναι δύσκολο να υπολογίσουν την ποσότητα γάλακτος που καταναλώνει το μωρό σε κάθε γεύμα. Ακολουθούν μερικές απλές ενδείξεις για να καταλαβαίνετε ότι το μωρό σας τρέφεται σωστά:

  • Το μωρό πιάνει τη θηλή και θηλάζει καλά.
  • Το μωρό τρώει τουλάχιστον 6 με 8 φορές κάθε 24 ώρες.
  • Το μωρό είναι δραστήριο και σε εγρήγορση όταν είναι ξύπνιο και χαρούμενο μετά το θηλασμό.
  • Συχνές αλλαγές πάνας.

Τα μωρά έχουν την τάση να χάνουν κιλά μετά τη γέννησή τους, αλλά όσα θηλάζουν συνήθως ανακτούν το χαμένο βάρος μέσα σε δύο εβδομάδες μετά τη γέννα, και έπειτα παίρνουν περίπου 100 με 200 γραμμάρια την εβδομάδα. Το μωρό μπορεί να πάρει ξαφνικά βάρος, γι' αυτό καλύτερα να μην το ζυγίζετε πολύ συχνά.

Αν το μωρό σας γεννηθεί λιποβαρές (κάτω από 2,5 κιλά) ή αν είχατε δύσκολη γέννα, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας για να εξοικειωθείτε με το θηλασμό και για να μάθετε πώς θα ελέγχετε σωστά το βάρος του τις πρώτες εβδομάδες.

Philips AVENT - Is my baby getting enough milk?

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτά τα άρθρα είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν εσείς, η οικογένεια ή το παιδί σας παρουσιάζετε συμπτώματα ή πάσχετε από παθήσεις που είναι σοβαρές ή δεν υποχωρούν, ή αν χρειάζεστε ειδικές ιατρικές συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού. Η Philips AVENT δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ενδέχεται να προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικές οδηγίες

Δημόσιος θηλασμός

Δημόσιος θηλασμός

Οφέλη του θηλασμού στην υγεία

Οφέλη του θηλασμού στην υγεία