Consumer
Products
Philips recipe for macaroons

Μακαρόν

Macaroons

Υλικά μακαρόν

300 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
300 γρ. ζάχαρη άχνη
Ασπράδι από 4 αυγά
Ασπράδι από 3 αυγά μιας ημέρας
320 γρ. ζάχαρης
75 ml νερό

Υλικά κρέμας

150gr cottage τυρί
1 κλωνάρι βανίλιας
50 γρ. ζάχαρης
2 φύλλα ζελατίνης
4 κ.τ.γ. νερό
200 ml χτυπημένη κρέμα

Υλικά γέμισης

4 φράουλες (κόκκινα)
12 μανταρίνια (πορτοκαλί)
1 φέτα ανανά (κίτρινα)
λίγα φύλλα μέντας (πράσινα)

Εκτέλεση


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 ° C. Ανακατέψτε τα αμύγδαλα σε σκόνη και την ζάχαρη άχνη και κοσκινίστε τα2-3 φορές. Ανακατέψτε αυτό το μίγμα μαζί με τα ασπράδια των 4 αυγών,  χτυπήστε το μέχρι να γίνει μία λεπτή κρέμα και τοποθετείστε την σε ένα μπολ.
Βράστε την ζάχαρη και το νερό σε ένα ταψί στους 119°C , χρησιμοποιήστε και το θερμόμετρο για να είστε ακριβείς.
Εντωμεταξύ χτυπήστε τα υπόλοιπα ασπράδια στην κουζινομηχανή και βάλτε την στην θέση 3 ενώ προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης (ζάχαρη και νερό).  
Χτυπήστε το μίγμα μαζί με το προηγούμενο μίγμα μέχρι να γίνει μία ήπια μάζα.
Χώρισε το μίγμα σε 7 ίσια κομμάτια και τοποθετήστε το με την κατάλληλη βαφή.
Κόκκινο: 3 σταγόνες κόκκινο, Πορτοκαλί: 1 σταγόνα πορτοκαλί, Κίτρινο: 3 σταγόνες κίτρινο, Πράσινο: 3 σταγόνες πράσινο.

Γεμίστε ένα κορνέ με μη πριονωτό ακροφύσιο μέχρι ½ εκ με το μίγμα. Αδειάστε από το μίγμα σε κύκλους πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος και επαναλάβετε και για τα 4 χρώματα.
Αφήστε τα μακαρόν να στεγνώσουν για μία ώρα. Θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μία ξηρή μεμβράνη στα μακαρόνς.
Μείωσε την θερμοκρασία στους 140 ° C και ψήσε τα μακαρόν για 10 λεπτά. Αφήστε τον φούρνο λίγο ανοιχτό για να απελευθερώνονται οι υδρατμοί. Αυτό αποτρέπει  τις ρωγμές.

Εκτέλεση γέμισης


Βουλιάξτε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο νερό.
Κόψτε το κλωνάρι της βανίλιας κατά μήκος και βγάλτε τους σπόρους της.
Ανακατέψτε την κρέμα με την ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας με το χτυπητήρι στην μέγιστη ταχύτητα.
Τοποθετείστε τον γάντζο χτυπήματος στην κουζινομηχανή και προσθέστε το τυρί και τα φύλλα ζελατίνης που έχουν λιώσει σε 4 κουταλιές του γλυκού νερού.
Τοποθετείστε αυτό το μίγμα στο κορνέ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κόψτε τα φρούτα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Κόψτε την άκρη του κορνέ και γέμισε τα μακαρούν με την κρέμα τυριού και τα φρέσκα φρούτα.