1
Products

Ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι και βούτυρο με φασκόμηλο

Ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι και βούτυρο με φασκόμηλο

Υλικά

  • ~ 300 g (10.5 oz) τετραγωνάκια ζυμαρικών
  • 300 g (10½ oz) φρέσκο σπανάκι
  • 250 g (1 c) ρικότα
  • 50 g (2 oz) παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 g (2 κτσ) κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Extra: ασπράδι αυγού
  • Πινέλο
  • 50 g (2 oz) βούτυρο
  • 10 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
  • 50 ml (3 κτσ + 1 κτγ) κρέμα γάλακτος
  • 50 g (2 oz) παρμεζάνα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράστε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ζεματίστε το σπανάκι μαγειρεύοντάς το για 5 δευτερόλεπτα, στραγγίζοντάς το, κρυώνοντάς το με νερό και στραγγίζοντάς το ξανά.
  • Ψιλοκόψτε το σπανάκι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  • Απλώστε τα μισά φύλλα ζυμαρικών σε μια λεία επιφάνεια και τοποθετήστε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση σε κάθε φύλλο. Αλείψτε τις άκρες με το ασπράδι αυγού και τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο ζυμαρικών από πάνω, χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι για να σφραγίσετε τις άκρες και να σχηματιστεί ένας φάκελος.
  • Προετοιμάστε το βούτυρο με φασκόμηλο. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το φασκόμηλο και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε για μερικά δευτερόλεπτα. Ρίξτε και ανακατέψτε το τυρί μέχρι να λιώσει.
  • Βράστε τα ραβιόλι για 6-8 λεπτά. Σερβίρετε απευθείας και περιχύστε με το βούτυρο.
Ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι και βούτυρο με φασκόμηλο