Λαζάνια Μπολονέζ

Λαζάνια Μπολονέζ

Υλικά

  • ~ 600 g (21 oz) φύλλα για λαζάνια (σπανάκι)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε κυβάκια
  • 100 g (3 ½ oz) πανσέτα, ψιλοκομμένη
  • 500 g (1 lb) μοσχαρίσιο κιμά
  • 50 g (3 ½ κτσ) ντοματοπελτέ
  • 250 g (9 oz) κοσκινισμένες ντομάτες
  • 250 ml (1 c) ζωμό βοδινού

Οδηγίες

  • Για τη μπολονέζ: σε ένα τηγάνι τηγανίστε την πανσέτα, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο σε χαμηλή φωτιά 10 λεπτά. Προσθέστε το κρέας. Μόλις ροδίσει, προσθέστε τον ντοματοπελτέ, τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό. Αφήστε το να σιγοβράσει.
  • Για τη μπεσαμέλ: λιώστε το βούτυρο σιγά-σιγά, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να εμφανιστεί μια ζύμη – κοκκινωπή. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αναδευτήρα. Η σάλτσα πήζει.
  • Για τα λαζάνια, ξεκινήστε με μια λεπτή στρώση μπολονέζ και συνεχίστε με 4-5 στρώσεις με την εξής σειρά: ζυμαρικά, μπολονέζ, μπεσαμέλ, τυρί.
  • Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C (350°F).
Λαζάνια Μπολονέζ | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.