Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • ~ 300 g (10.5 oz) σπαγγέτι σκληρού σίτου
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο (100 g/ 3 ½ oz), ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο, ψιλικομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 30 g (1 κτσ + 1 κτγ) ντοματοπελτέ
  • 2 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • Προαιρετικά: 100 ml (3 ½ oz) κόκκινο κρασί
  • 250 ml (1 c) σάλτσα ντομάτας περασμένη
  • από κόσκινο
  • ½ κτγ ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών σε
  • σκόνη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράστε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό σε σκόνη και το δεντρολίβανο.
  • Σβήστε με το ξύδι βαλσάμικο και το κρασί ή με ζεστό νερό.
  • Προσθέστε την κοσκινισμένη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Βράστε τα ζυμαρικά για 5-6 λεπτά. Στραγγίστε και χωρίστε σε μερίδες. Προσθέστε αρκετή ποσότητα σάλτσας και πασπαλίστε με βασιλικό και τυρί.
Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.