1
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

μαζί με τη Philips Sonicare

 

20 Μαρτίου 2019

FDI World Dental Federation logo

Philips και FDI

 

Η Philips ένωσε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις της με την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου 2019 και να ενημερώσει τον κόσμο για τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής.

Η διαφημιστική εκστρατεία για το 2019 επικεντρώνεται στο στόμα και πώς αυτό αποτελεί τον καθρέφτη για την υγεία του σώματος συνολικά. 

Ενημερωθείτε για τη στοματική υγεία

 

Οι παθήσεις του στόματος πλήττουν 3.9 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με τη φθορά των δοντιών να επηρεάζει σχεδόν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Η Philips Sonicare έχει αφοσιωθεί στο να σας βοηθήσει και να σας ενθαρρύνει να πάρετε τον έλεγχο της στοματικής σας υγείας, με το να σας προσφέρει τα όπλα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτές τις παθήσεις, από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα σας.
 

Καθώς ένα υγιές στόμα είναι πολύ σημαντικό για ένα υγιές σώμα, οι έξυπνες αποφάσεις, όπως η υιοθέτηση καθημερινών συνηθειών σχετικά με τη στοματική σας υγιεινή και οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι, μπορούν να σας βοηθήσουν να προφυλαχτείτε από τις παθήσεις του στόματος, όπως η τερηδόνα και η ουλίτιδα.

Ενωθείτε μαζί μας για να προσφέρουμε ένα υγιές χαμόγελο σε όλο τον κόσμο!

Στοματική και ολιστική υγεία

Η σημασία της καλής στοματικής υγιεινής συγκεντρώνει όλο και περισσότερη προσοχή, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τη σύνδεση μεταξύ της στοματικής υγείας και της υγείας του σώματος συνολικά. Διάφορες έρευνες έχουν ανακαλύψει πώς υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη νόσο της περιοδοντίτιδας* και σε διάφορες σοβαρές ασθένειες, όπως μεταξύ άλλων, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό1,2.
Κάτι περισσότερο από ένα χαμόγελο
Μπορείτε και εσείς να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τη σημαντικότητα της στοματικής υγείας για την υγεία σας συνολικά. Κατεβάστε τα παρακάτω φυλλάδια που περιέχουν ενημερωτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο, η κακή στοματική υγεία μπορεί να συνδεθεί με τα καρδιαγγειακά προβλήματα, με προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή με τον διαβήτη.

Γνωρίζετε σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ της στοματικής υγεία και του διαβήτη

Μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας, η κακή στοματική υγεία;

Μπορεί η κακή στοματική υγεία να επηρεάσει την καρδιά σας;

* Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής της Philips έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην πρόληψη των σφραγισμάτων, της πλάκας και της ουλίτιδας. Δεν έχουν εγκριθεί για την πρόληψη ή τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας ή άλλων ασθενειών. Νέες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της περιοδοντίτιδας και συγκεκριμένων συστημικών νόσων. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα σχέση αιτίου-αιτιατού.

 

1. Dietrich T, Garcia RI. Associations between periodontal disease and systemic disease: Evaluating the strength of the evidence. J. Periodontol 2005;76:2175-2184.

2. Barnett ML. The oral-systemic disease connection. An update for the practicing dentist. J AM Dent Assoc 2006: 137 (suppl): 5S-6S.