Νέα και ενημερώσεις > Μια συζήτηση με τον David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care

Μια συζήτηση με τον David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care

13 Ιουνίου 2023

Ο David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care, εντάχθηκε στο δυναμικό της Philips τον Μάρτιο του 2021. Έκτοτε, κατάφερε να επιτύχει τη συμμόρφωση του οργανισμού με την εθελοντική επιτόπια οδηγία ασφάλειας ιατρικών συσκευών για ορισμένες συσκευές CPAP, BiPAP και μηχανικούς αναπνευστήρες. Μετά τη λήξη του ολοκληρωμένου προγράμματος δοκιμών και ερευνών για επηρεαζόμενες συσκευές θεραπείας ύπνου CPAP/BiPAP1, τον ρωτήσαμε τι έχει αλλάξει από την έναρξη ισχύος της επιτόπιας οδηγίας ασφάλειας, τι σημαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης για τους ασθενείς και τι να αναμένουμε από τη Philips Respironics στο μέλλον.

Ο ερχομός σας στη Philips Respironics συνέπεσε με την έναρξη ισχύος της επιτόπιας οδηγίας ασφάλειας. Πώς θα χαρακτηρίζατε την πρόοδο που έχει σημειωθεί; Από τη δική σας σκοπιά, ποιες είναι μερικές από τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποίησε η Philips Respironics σε αυτό το διάστημα;

 

Ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα περίοδος για να ενταχθώ στο δυναμικό της εταιρείας. Είμαστε πάντα προσηλωμένοι στην ποιότητα και την ασφάλεια των ασθενών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ολοκλήρωση της αποκατάστασης παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Προς τον σκοπό αυτόν, μετασχηματίζουμε τις διαδικασίες μας και τον τρόπο λειτουργίας μας, ώστε να προσφέρουμε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους ασθενείς μας: μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία.


Η υπευθυνότητα κατά τη λήψη των σωστών αποφάσεων, και ιδίως των δύσκολων αποφάσεων, και η καθοδήγηση από την επιστήμη είναι δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της ασφάλειας των ασθενών. 


Εφαρμόζουμε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, για να διασφαλίσουμε ότι κάθε εργαζόμενος της Philips είναι εκπαιδευμένος ως προς τα καθήκοντά του που αφορούν τη διασφάλιση της ποιότητας και την ασφάλεια των ασθενών. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμοζόταν και πριν από την επιτόπια οδηγία ασφάλειας, ωστόσο εμείς το ενισχύσαμε, ώστε όλοι να κατανοούν τον αντίκτυπο της εργασίας τους στη φροντίδα των ασθενών. Επίσης, η Philips πρόσφατα διόρισε έναν νέο Υπεύθυνο ποιότητας και ασφάλειας των ασθενών, τον Steve C. De Baca, αναθέτοντάς του το έργο της διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειας των ασθενών σε ολόκληρη τη Philips. Ο Steve αποδείχθηκε εξαιρετικός συνεργάτης στον μετασχηματισμό του τομέα Φροντίδας του ύπνου και του αναπνευστικού συστήματος. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων μας, ώστε οι ασθενείς να νιώθουν σίγουροι ότι λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, και πιστεύω ότι αυτές οι αλλαγές ενισχύουν αυτήν την πεποίθηση.

Τον Μάιο, η Philips Respronics ανέφερε ότι το πρόγραμμα δοκιμών και ερευνών διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που αφορούσαν τις συσκευές θεραπείας ύπνου CPAP/BiPAP ήταν απίθανο να προκαλούν σημαντική βλάβη στην υγεία. Πέρα από τη θέση σας ως Business Leader for Sleep & Repiratory Care, έχετε επίσης διδακτορικό στη χημεία. Εξετάζοντας τα αποτελέσματα υπό το πρίσμα της επιστημονικής μελέτης, πόσο αξιόπιστα τα θεωρείτε και γιατί είναι σημαντικά;

 

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών και ερευνών διεξάγεται σε συνεργασία με πέντε ανεξάρτητα, πιστοποιημένα εργαστήρια δοκιμών και τα αποτελέσματα ελέγχονται και αξιολογούνται από έμπειρους ανεξάρτητους ειδικούς και τη Philips Respironics, καθώς και από μια εξωτερική ιατρική επιτροπή, που σημαίνει ότι ελέγχονται και αξιολογούνται από οργανισμούς εκτός της Philips. Τον Μάιο ανακοινώσαμε ότι οι αξιολογήσεις κινδύνου έχουν ολοκληρωθεί για τις συσκευές θεραπείας ύπνου CPAP/BiPAP, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών DreamStation, System One και DreamStation GO πρώτης γενιάς. Αυτές οι συσκευές αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% των καταχωρισμένων επηρεαζόμενων συσκευών παγκοσμίως. 


Στην έκθεση υπάρχει μια δήλωση που θεωρώ ότι αποτυπώνει τον λόγο για τον οποίο η έρευνα είναι τόσο σημαντική. Εξηγεί ότι, κατά τη στιγμή ανακοίνωσης της επιτόπιας οδηγίας ασφάλειας, εμείς βασιζόμασταν σε ένα αρχικό, περιορισμένο σύνολο δεδομένων και στην τοξικολογική αξιολόγηση κινδύνου. Τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε όλες τις πλατφόρμες συσκευών και, θέλοντας να είμαστε άκρως προσεκτικοί, λήφθηκε υπόψη το πλέον δυσμενές σενάριο. Αν θα έπρεπε λοιπόν να ξεχωρίσω κάτι από τα παραπάνω, θα ήταν οι λέξεις «περιορισμένο σύνολο δεδομένων». Με την ολοκλήρωση του σκέλους του προγράμματος δοκιμών και ερευνών που αφορά τις οικιακές συσκευές θεραπείας του ύπνου, οι ασθενείς και οι ιατροί τους έχουν πλέον σαφή εικόνα σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο των επηρεαζόμενων συσκευών στην υγεία.

Πώς βοηθά η Philips τους ασθενείς που εξακολουθούν να περιμένουν μια συσκευή αποκατάστασης;

 

Πολλοί ασθενείς χρειάστηκε να περιμένουν αρκετό διάστημα τη συσκευή αντικατάστασης και αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι, για να εξασφαλίσουμε ότι θα τη λάβουν, κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε σε μοναδικές και, σε μεγάλο βαθμό, πρωτόγνωρες περιστάσεις. Θέλω αυτοί οι ασθενείς να γνωρίζουν ότι λυπούμαστε για την αναστάτωση που τους προκάλεσε η καθυστέρηση. Η παροχή μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας θα συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε έτοιμες συσκευές για ασθενείς και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουν στα χέρια εκείνων που τις περιμένουν.  Για να το κάνουμε αυτό, συνεργαστήκαμε με πελάτες και ιατρούς για να υποστηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την πρόοδο της διαδικασίας αποκατάστασης, παρέχοντας εναλλακτικές επιλογές συσκευών αντικατάστασης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οικονομική ενίσχυση.

Τι μπορούν να αναμένουν οι ασθενείς από τη Philips Respironics στο μέλλον;

 

Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στην ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης και οι ασθενείς μπορούν να αναμένουν από εμάς ότι θα τους ενημερώνουμε τακτικά σχετικά με την πρόοδο. Μπορούν επίσης να αναμένουν ότι οι μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα μας θα συνεχίσουν να λαμβάνονται με πρώτη μας προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών. 


Τέλος, θεωρώ σημαντικό να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στη λογοδοσία σε εσωτερικό επίπεδο, αναθέτοντας παράλληλα σε ανεξάρτητους φορείς την επικύρωση των προσπαθειών που καταβάλλουμε για την υποστήριξη των ασθενών με προβλήματα ύπνου και αναπνευστικές παθήσεις. Συνεχίζουμε τις δοκιμές για τις υπόλοιπες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Trilogy 100/200 και OmniLab Advanced Plus, και αναμένουμε να έχουμε έτοιμη σχετική ενημέρωση μέσα στους επόμενους μήνες. Θα συνεχίσουμε επίσης να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς του κλάδου, παρόχους φροντίδας και πελάτες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε τη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη σε ασθενείς με προβλήματα ύπνου και αναπνευστικές παθήσεις.

Εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις που δεν καλύπτονται εδώ ή στον ιστότοπο, επικοινωνήστε μαζί μας.

David Ferguson, Business Leader, Sleep & Respiratory Care

David Ferguson
Business Leader, Sleep & Respiratory Care

* Η Philips Respironics έχει παράσχει τα δεδομένα και τις αναλύσεις στον FDA και σε άλλες αρμόδιες αρχές. Ο FDA εξετάζει ακόμα τα δεδομένα και τις αναλύσεις που έχει παράσχει η Philips Respironics και ενδέχεται να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, οι ασθενείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλήρη ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τους περιορισμούς των δοκιμών, για τη λήψη οποιασδήποτε τεκμηριωμένης απόφασης και δεν θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στην επισκόπηση που παρουσιάζεται εδώ. Οι οδηγίες της Philips Respironics για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς παραμένουν αμετάβλητες. Η Philips Respironics θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης.


1 Συσκευές DreamStation, System One και DreamStation Go πρώτης γενιάς

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.