1
Άρθρο

Γιατί όταν νιώθετε χαλαρή αντλείτε περισσότερο γάλα;


Θήλαστρα και προϊόντα φροντίδας του στήθους

Θα σας πούμε ένα μυστικό: Μην σκέφτεστε την εκροή γάλακτος ως μια δύσκολη προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι όσο πιο χαλαρή αισθάνεστε, τόσο περισσότερο γάλα θα αντλείτε.

Παρασκήνια

Ας δούμε, λοιπόν, τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν αντλείτε γάλα. Όπως ακριβώς και με το πιπίλισμα του μωρού σας, το θήλαστρο ενεργοποιεί την απελευθέρωση της οξυτοκίνης (μια ορμόνη ευεξίας) στον οργανισμό σας. Έπειτα, η οξυτοκίνη δίνει στον οργανισμό σας το σήμα για να ξεκινήσει η απελευθέρωση γάλακτος. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο υψηλά επίπεδα οξυτοκίνης έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ηρεμήσετε και να αντλήσετε γάλα.

 

Μεγαλύτερη άνεση, περισσότερο γάλα

Ας εξετάσουμε τώρα τον παράγοντα άνεσης. Το στρες, εκτός από το να μας κάνει να νιώθουμε άβολα, αναστέλλει στην πραγματικότητα την παραγωγή οξυτοκίνης με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η άντληση γάλακτος. Άρα αυτός ο παράγοντας άνεσης δεν είναι προαιρετικός αλλά υποχρεωτικός σε ένα θήλαστρο, για πιο εύκολη άντληση.

 

Τα θήλαστρά μας έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει μια νέα μαμά; Μπορεί να νιώσει πιο άνετα βρίσκοντας ένα ήσυχο δωμάτιο για να κάνει την άντληση και ακούγοντας χαλαρωτική μουσική.

 

Για να σας βοηθήσουμε να είστε πιο χαλαρές, έχουμε σχεδιάσει τα θήλαστρά μας έτσι ώστε να μπορείτε να κάθεστε ίσια κατά την άντληση. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθάνεστε σιγουριά για τη ροή του γάλακτος χωρίς να σκύβετε προς τα εμπρός. Επίσης, έχουμε σχεδιάσει τις χοάνες στήθους με ένα ζεστό και μαλακό υλικό στην επιδερμίδα για να αποφεύγετε την κρύα αίσθηση. Η άνεση για εμάς είναι το παν!

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα θήλαστρα; Κάντε κλικ εδώ για να εξερευνήσετε τη σειρά.

Διαβάστε περισσότερα γι' αυτό το θέμα