Ο πιο υγιής τρόπος φορμαρίσματος

Στο τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips, γνωρίζουμε ότι τα υγιή μαλλιά αποτελούν τη βάση κάθε εκπληκτικού στυλ χτενίσματος.

Γι' αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με ειδικούς στα υγιή μαλλιά, με σκοπό την ανάπτυξη συσκευών φορμαρίσματος, σεσουάρ και συσκευών ισιώματος, οι οποίες σας προσφέρουν έναν πιο υγιή τρόπο φορμαρίσματος. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε απλά και εύκολα τα τελευταία στυλ και τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν.

Με κίνητρο το πάθος μας για τα υγιή μαλλιά, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους κορυφαίους ειδικούς, προκειμένου να αναπτύξουμε τρία απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε την εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σας σε άψογη κατάσταση.

Συμβουλές 3 βημάτων από ειδικούς
περιποίησης μαλλιών της Philips
από την αρχή μέχρι το τέλος:

1. Κατανοήστε τα μαλλιά σας

Κατανόηση του τύπου και της κατάστασης των μαλλιών σας για να αποκτήσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε.

Τα μαλλιά μας είναι η αντανάκλαση της εσωτερικής μας υγείας και επομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή. Παρέχουμε διατροφικές συμβουλές για υγιή μαλλιά, σας βοηθούμε να καθορίσετε τον τύπο των μαλλιών σας, ακόμη και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη δομή των μαλλιών σας.

2. Περιποίηση για υγιή μαλλιά

Συμβουλές σχετικά με το ποια είναι η σωστή συσκευή Philips Haircare προϊόντα φορμαρίσματος που πρέπει να χρησιμοποιείτε.

Εάν γνωρίζετε ποιες είναι οι καλύτερες συσκευές και προϊόντα για εσάς, θα μπορείτε να αποκτήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

3. Δημιουργήστε το στυλ σας

Συμβουλές και μυστικά από τους ειδικούς της Philips Haircare που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το στυλ που επιθυμείτε.

Οι ειδικοί μας έχουν μεγάλη εμπειρία στο στάιλινγκ των μαλλιών και μπορούν να σας παρέχουν συμβουλές για να δημιουργήσετε γρήγορα το στυλ που θέλετε. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε από τους επαγγελματίες.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ

ΣΑΓΗΝΕΨΤΕ
ΤΑ ΠΛΗΘΗ

ΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ

Τολμήστε, ένα εντυπωσιακό μακρύ καρέ με έντονη φράντζα.

Σαγηνέψτε τα πλήθη, ένας απίστευτα θηλυκός τρόπος φορμαρίσματος των μακριών μαλλιών.

Λεία και ίσια, φυσικά ίσια με όγκο. Ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ αυτή τη στιγμή.

Ώρα για λάμψη, ένα απλό στυλ με ίσια μαλλιά που επαναπροσδιορίζει τον ορισμό της λάμψης.

Πώς να
τολμήσετε
Πώς να σαγηνέψετε
τα πλήθη
Αποκτήστε λεία και
ίσια μαλλιά
Ήρθε η ώρα για
λάμψη

Κάθε μέρα είναι μια τέλεια μέρα για τα μαλλιά σας


Τα υγιή μαλλιά αποτελούν το καλύτερο αξεσουάρ και δεν ήταν ποτέ τόσο πολύ στη μόδα όσο τώρα. Στις πασαρέλες αυτής της σεζόν τα μαλλιά ήταν γεμάτα ζωντάνια, λάμψη, υγεία.

Τα προϊόντα και οι τεχνικές φορμαρίσματος μπορούν να κρύψουν πολλά ελαττώματα, αλλά τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται με τα πραγματικά υγιή μαλλιά

Με αυτό το βασικό κανόνα ως αφετηρία, θα σας δείξουμε πώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας, καθώς και πώς να δημιουργήσετε τα τελευταία στυλ γρήγορα και εύκολα.

Εάν καταλαβαίνετε και φροντίζετε τα μαλλιά σας, θα δείτε ότι είναι ακόμη ευκολότερο να δημιουργείτε το στυλ που θέλετε κάθε μέρα.

Μάθετε περισσότερα

Επιλογή προϊόντων περιποίησης μαλλιών της Philips

Σεσουάρ

Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα καλό σεσουάρ. Το τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips διαθέτει μια μεγάλη γκάμα επιλογών, από μικρού μεγέθους μέχρι επαγγελματικά σεσουάρ ιόντων,
για να διαλέξετε. Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε το ιδανικό σεσουάρ για τις δικές σας ανάγκες

Μάθετε περισσότερα
Philips_hair dryer_SalonDry AC_HP8195
Philips_hair straightener_SalonStraight Respect_HP8342

Συσκευές ισιώματος μαλλιών

Εάν σας αρέσουν τα ίσια και λαμπερά μαλλιά, τότε αξίζει να επενδύσετε σε μια συσκευή ισιώματος καλής ποιότητας. Βρείτε τη σωστή συσκευή ισιώματος για τις ανάγκες σας εδώ.

Μάθετε περισσότερα

Συσκευές φορμαρίσματος μαλλιών

Οι συσκευές φορμαρίσματος μαλλιών σάς προσφέρουν έναν καταπληκτικό τρόπο να παίζετε με την εμφάνισή σας. Επιλέξτε συσκευές φορμαρίσματος με αέρα για λεία, γεμάτα όγκο μαλλιά ή ένα σετ για μπούκλες σε κάθε σχήμα και μέγεθος. Βρείτε το τέλειο προϊόν για εσάς εδώ.

Μάθετε περισσότερα
Philips_hair styler_Multi-styler_HP4696

Γνωρίστε τους ειδικούς

περιποίησης μαλλιών μας

Τα μαλλιά σας είναι σημαντικά. Για εσάς και για εμάς. Στο τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips, συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα των υγιών μαλλιών με σκοπό να αναπτύξουμε προϊόντα φορμαρίσματος και συμβουλές περιποίησης των μαλλιών.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι οι εξής:

Philips_healthy hair styling_doctor_Ton Retera Ton Retera, ειδικός για την υγεία των μαλλιών

Ο Ton Retera έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της επιστήμης των μαλλιών.

Μια αυθεντία στον τομέα του πως τα μαλλιά ανταποκρίνονται στο φορμάρισμα και τη χρήση προϊόντων, ο Ton έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη ορισμένων από τα πιο γνωστά προϊόντα και συσκευές φορμαρίσματος παγκοσμίως.

Ο Ton έχει πάθος για την υγιή εμφάνιση και αίσθηση των μαλλιών. Γι' αυτό το λόγο, έχει επιλέξει να συνεργάζεται με το τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips με σκοπό την ανάπτυξη θερμαινόμενων συσκευών που προσφέρουν έναν πιο υγιή τρόπο φορμαρίσματος.

Εκτός από τη συνεργασία του με το τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips, ο Ton έχει δεσμευτεί ως προς την ενίσχυση και τη διεύρυνση της γνώσης για την υγεία των μαλλιών στο σύνολο του κλάδου περιποίησης μαλλιών και διαθέτει τη δική του εταιρεία παροχής συμβουλών και εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες περιποίησης μαλλιών.

Προτού δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, ο Ton εργαζόταν για πολλά χρόνια ως τεχνικός διευθυντής μιας παγκόσμιας εταιρείας καλλυντικών. Για περισσότερα από 15 χρόνια, εκπαίδευε ομάδες σε όλη την υφήλιο και κρατούσε τα ηνία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων για το επαγγελματικό τμήμα περιποίησης μαλλιών της εταιρείας.

Philips_healthy hair styling_hairdresser_Andy Uffels Andy Uffels, στυλίστας διεθνούς φήμης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Philips Haircare

Ένας από τους πιο ταλαντούχους κομμωτές στον κόσμο σήμερα, ο Andy Uffels έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των World Champion, World Master of the Craft και έχει ανακηρυχθεί τρεις φορές Ολλανδός κομμωτής της χρονιάς (Dutch Hairdresser of the Year).

Ο Andy, ένας κορυφαίος στυλίστας διεθνούς φήμης, βρίσκεται τακτικά στα παρασκήνια διεθνών fashion show στο Παρίσι και το Μιλάνο και έχει συνεργαστεί με σχεδιαστές όπως οι Christian Dior, Gucci, Viktor & Rolf, Chloe και Yves Saint Laurent.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας στυλίστας διεθνούς φήμης, ο Andy έχει πάθος για τα υγιή μαλλιά και έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία στυλ μόδας που μπορείτε να πετύχετε και μόνες σας.

Στο ρόλο του ως καλλιτεχνικός διευθυντής περιποίησης μαλλιών της Philips, ο Andy Uffels συμβάλλει στην ανάπτυξη επαγγελματικών ποιοτικών προϊόντων, προσφέρει συμβουλές φορμαρίσματος και δημιουργεί καθημερινά στυλ, εμπνευσμένα από τη μόδα που θα βρείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Philips_healthy hair styling_researcher_Sima Asvadi Δρ. Sima Asvadi, ανώτερη ερευνήτρια, τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips

Η Δρ. Sima Asvadi είναι ανώτερη ερευνήτρια στο τμήμα περιποίησης μαλλιών της Philips. Εξειδικεύεται στον τομέα των υγιών μαλλιών και ιδιαίτερα στις μηχανικές (η χρήση συσκευών και εργαλείων φορμαρίσματος στα μαλλιά) και ελαστικές ιδιότητες των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι ερευνά τις επιδράσεις των συσκευών και εργαλείων φορμαρίσματος στα μαλλιά (μηχανικές) και την ανταπόκρισή τους στις επιδράσεις της υγρασίας και της θερμοκρασίας (ελαστικές).

Ως βασικό μέλος της ομάδας Έρευνας & Ανάπτυξης και εξειδικευμένο μέλος του Ιδρύματος περιποίησης μαλλιών της Philips, η Sima χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τη μεγάλη ερευνητική εμπειρία της ώστε να βοηθάει τις τεχνικές ομάδες να αναπτύσσουν συσκευές περιποίησης μαλλιών που προσφέρουν έναν πιο υγιή τρόπο φορμαρίσματος.

Από το 1997 που ξεκίνησε η συνεργασία της με την Philips, η Sima έχει ασχοληθεί με διάφορα πειραματικά ερευνητικά έργα, συνεχίζοντας τη δέσμευση της Philips για συνεχή καινοτομία και προηγμένες λύσεις για τους καταναλωτές.

Στα βασικά έργα συγκαταλέγεται η έρευνα των επιδράσεων της θερμότητας και της υγρασίας στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του φορμαρίσματος και τα μαλλιά σε σχέση με την καλή κατάσταση της υγείας και την ευεξία. Αυτό το μεταγενέστερο έργο περιελάμβανε τη συνεργασία με το ιατρικό κέντρο Maximum Medical Centre στο Αϊντχόβεν, όπου μελετήθηκε ο βαθμός, στον οποίο τα μαλλιά μπορούν να αποτελέσουν δείκτη υγείας, π.χ. ένδειξη για διαβήτη.

Η Sima έχει αποκτήσει τίτλο BSc στη Φυσική, μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Επιστήμη των υλικών και διδακτορικό τίτλο PhD στην Επιστήμη και τεχνολογία των ινών από το Πανεπιστήμιο New South Wales στην Αυστραλία.

Συμβουλές φορμαρίσματος για

υγιή μαλλιά

Θέλετε να ισιώσετε, να κάνετε μπούκλες, να στεγνώσετε τα μαλλιά σας ή να χρησιμοποιήσετε προϊόντα φορμαρίσματος; Θα σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το στυλ που επιθυμείτε με τρόπο που δεν κάνει κακό στα μαλλιά σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να φορμάρετε τα μαλλιά σας προκαλώντας τους μικρότερη φθορά

Συμβουλές ισιώματος για υγιή μαλλιά

Αξίζει να επενδύσετε σε μια συσκευή ισιώματος μαλλιών καλής ποιότητας, όπως η Philips ProCare Keratin ή η Philips SalonStraight Respect.

Επιλέξτε μια συσκευή με κεραμικές πλάκες, σύστημα ιονισμού και ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας. Οι πιο πλατιές πλάκες είναι τέλειες εάν έχετε μακριά μαλλιά με χοντρή τρίχα, οι λεπτότερες πλάκες είναι ιδανικές αν τα μαλλιά σας είναι κοντά ή με λεπτή τρίχα.

Επίσης, δώστε σημασία στην τεχνολογία, όπως η τεχνολογία EHD της Philips, η οποία διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα στο μήκος των πλακών ώστε να μην δημιουργηθούν περιοχές με υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία.

Οι κορυφαίες συμβουλές του Andy για υγιές ίσιωμα περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Μην ισιώνετε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά. Περιμένετε πάντα να στεγνώσουν πριν από το ίσιωμα
 • Χρησιμοποιείτε πάντα τη θερμοκρασία που είναι καλύτερη για τον τύπο των μαλλιών σας. Ο Andy συνιστά 180 βαθμούς για λεπτές τρίχες και έως 230 για χοντρές τρίχες.
 • Επιλέξτε ένα σπρέι προστασίας που ενεργοποιείται με τη θερμότητα και ψεκάστε μια γενναιόδωρη ποσότητα
 • Ισιώστε τα μαλλιά σε μικρές τούφες. Ξεκινήστε κοντά στις ρίζες και περάστε τη συσκευή ισιώματος μέχρι και τις άκρες των μαλλιών, με συνεχόμενες κινήσεις
Συμβουλές στεγνώματος για υγιή μαλλιά

Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα καλό σεσουάρ. Επιλέξτε ένα σεσουάρ ιόντων, όπως το Philips SalonDry AC, επαγγελματικής ισχύος (π.χ. 2000W) και μοτέρ AC με μεγάλη διάρκειας ζωής. Επίσης, επιλέξτε ένα σεσουάρ με ευέλικτες ρυθμίσεις θερμότητας και ταχύτητας, καθώς και ένα κεραμικό στοιχείο για την εξισορρόπηση της θερμότητας στεγνώματος και της ροής του αέρα.

 • Μην κρατάτε το σεσουάρ πολύ κοντά στα μαλλιά σας. Εάν το κρατάτε σε απόσταση 10 εκ., τα μαλλιά σας θα στεγνώσουν εκπληκτικά και θα αποφύγετε να τα υπερθερμάνετε
 • Βεβαιωθείτε ότι κατευθύνετε τη ροή του αέρα προς τα κάτω στο στέλεχος της τρίχας, λειαίνοντας τις φολίδες των τριχών καθώς συνεχίζετε. Αυτό μπορεί να είναι λίγο κουραστικό, καθώς συχνά πρέπει να κρατάτε το σεσουάρ πάνω από το κεφάλι σας
 • Για βέλτιστα αποτελέσματα στεγνώματος, στεγνώστε τα ίσια ή κυματιστά μαλλιά σε ποσοστό 70-80% προτού ξεκινήσετε το φορμάρισμα
 • Για βέλτιστα αποτελέσματα στεγνώματος, στεγνώστε σγουρά μαλλιά με μια φυσούνα μέχρι να είναι στεγνά σε ποσοστό 50-60% προτού ξεκινήσετε το φορμάρισμα.
 • Προσαρμόστε τη ρύθμιση της θερμότητας στον τύπο των μαλλιών σας. Εάν έχετε λεπτά, ξηρά ή βαμμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε χαμηλότερη σκάλα και μετακινείτε πάντα τη ροή του αέρα. Εάν στεγνώνετε τα μαλλιά σας περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, τότε είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τακτικά μάσκα μαλλιών ώστε να αντικαθιστάτε την απώλεια υγρασίας και να διατηρείτε την υγιή εμφάνιση και αίσθηση των μαλλιών σας.
 • Χρησιμοποιήστε διαδοχικά κρύο και ζεστό αέρα και ολοκληρώστε με κρύο αέρα, για σταθεροποίηση.
 • Εάν θέλετε ένα στυλ με έντονο όγκο, πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας ανάποδα. Αυτό εμποδίζει τον όγκο να "πέσει" και, επίσης, δίνει στα μαλλιά περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, σταθεροποιώντας τα. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερος όγκος και σχήμα στο μπροστινό και το επάνω τμήμα, εκεί όπου το χρειάζεστε περισσότερο.
 • Μην ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο στο στέγνωμα. Για το τέλειο υγιές στέγνωμα δεν πρέπει να απαιτούνται περισσότερα από 20 λεπτά.
Συμβουλές για μπούκλες για υγιή μαλλιά

Οι μπούκλες είναι ένας τέλειος τρόπος να αλλάξετε την εμφάνισή σας γρήγορα και δραστικά. Επιλέξτε ένα σετ για μπούκλες με κεραμική επικάλυψη, το οποίο συνοδεύεται από διάφορα εξαρτήματα, όπως το Philips SalonStylist 13 εξαρτημάτων.

 • Επιλέξτε ένα κεραμικό ψαλίδι για μπούκλες, το οποίο διαθέτει λεία, επιφάνεια που ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών.
 • Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά παιχνιδιάρικο, θηλυκό στυλ, τότε χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι με εξάρτημα για μικρές μπούκλες. Τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια εάν τα μαλλιά σας είναι μέχρι τους ώμους ή πιο κοντά με ασύμμετρα μήκη. Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε τις μπούκλες σχολαστικά για ένα μοντέρνο, άνετο στυλ.
 • Για σαγηνευτική εμφάνιση με αέρα άλλης εποχής, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για μπούκλες μεσαίου μεγέθους ώστε να δημιουργήσετε ‘σταθερές’ έντονες μπούκλες.
 • Εάν θέλετε φυσικά κυματιστά μαλλιά, τότε επιλέξτε ένα εξάρτημα για κάθετες μπούκλες. Το πάχος του κυλίνδρου μειώνεται σταδιακά και, έτσι, μιμείται την κίνηση της φυσικής μπούκλας.
Συμβουλές φορμαρίσματος για υγιή μαλλιά

Για ίσια μαλλιά με όγκο, ανακαλύψτε ξανά τις συσκευές φορμαρίσματος με αέρα όπως η Philips Natural Straight. Οι συσκευές φορμαρίσματος με αέρα όπως η Philips Natural Straight επίσης παρέχουν έναν πιο υγιή τρόπο φορμαρίσματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται σε στεγνά μαλλιά. Αυτό συμβαίνει διότι το βούρτσισμα συμβάλει στη διέγερση του κεφαλιού και στη διανομή του υπάρχοντος ελαίου (σμήγμα) στα μαλλιά.

 • Ψεκάστε όπου θέλετε με ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα κάθε φορά που φορμάρετε με θερμότητα, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας παραμένουν όσο το δυνατόν πιο υγιή.
 • Ψεκάστε το σπρέι προστασίας από τη θερμότητα στα μαλλιά από απόσταση 10 εκ. Εκτός από το γεγονός ότι προστατεύετε τα μαλλιά από τυχόν ζημιά, το σπρέι προστασίας από τη θερμότητα είναι επίσης αποτελεσματικό για να λειάνετε τα ατίθασα μαλλιά.
 • Προετοιμάστε τα μαλλιά σύμφωνα με την υφή τους. Για λεπτές τρίχες, χρησιμοποιήστε πιο ελαφριά προϊόντα όπως αφρό ή συνδυασμούς αφρού-ζελέ. Τα μαλλιά μεσαίας υφής έχουν καλύτερα αποτελέσματα με ελαφριά προϊόντα όπως ο αφρός ή ο αφρός-ζελέ, καθώς και με το κανονικό ζελέ, το γυαλιστικό μαλλιών, τα υγρά και τις κρέμες. Τα πλούσια μαλλιά χρειάζονται πιο βαριά προϊόντα, όπως εξαιρετικά ισχυρό αφρό, ζελέ, κρέμες ή κερί
 • Ο αφρός είναι ένα από τα ευκολότερα προϊόντα φορμαρίσματος. Όχι μόνο είναι ελαφρύς για τα μαλλιά, αλλά επίσης είναι εύκολο να δείτε πόσο εφαρμόζετε. Με τον τρόπο αυτό, έχετε λιγότερες πιθανότητες να βάλετε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα.
 • Με κάθε προϊόν, αφρό, ορό ή ζελέ, ξεκινάτε πάντα εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα όσο ένα φουντούκι στα μαλλιά, και κατόπιν προσθέστε περισσότερο, εάν είναι απαραίτητο. Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φροντίζετε να εφαρμόζετε το προϊόν μόνο στις ρίζες και όχι στο επάνω στρώμα των μαλλιών, καθώς αυτό τα βαραίνει.
 • Για να λειάνετε τα μαλλιά σας, ψεκάστε με λακ μια βούρτσα με φυσικές τρίχες και βουρτσίστε απαλά.
 • Για την τελική κίνηση, αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και ψεκάστε ελαφρώς με λακ στις ρίζες.
 • Στα πρόσθετα απαραίτητα εργαλεία φορμαρίσματος περιλαμβάνεται μια χτένα, τσιμπιδάκια και λαστιχάκια.

Επεξήγηση για υγιή μαλλιά

Τα μαλλιά σας είναι σημαντικά, αλλά πόσα γνωρίζετε πραγματικά για αυτά; Στην Philips Haircare, πιστεύουμε ότι ένας τρόπος για να αγαπάτε τα μαλλιά σας είναι να μάθετε περισσότερα για αυτά.

Philips_microscopic view_healthy hair
Μικροσκοπική όψη υγιών μαλλιών
Philips_microscopic view_damaged hair
Μικροσκοπική όψη κατεστραμμένων μαλλιών
Εσείς και τα μαλλιά σας

Η υγεία των μαλλιών μας αποτελεί μια καλή ένδειξη της εσωτερικής μας υγείας.

Εάν η υγεία μας είναι καλή, τα μαλλιά μας τείνουν να είναι λαμπερά, δυνατά και στιλπνά.

Αντιθέτως, οι ασθένειες, το άγχος, η κούραση και η υπερβολική χρήση προϊόντων μπορεί να τα κάνει να φαίνονται θαμπά, χωρίς ζωντάνια και δύσκολα στο χειρισμό. Αυτοί οι παράγοντες ονομάζονται ‘εισβολείς των μαλλιών’.

Εισβολείς των μαλλιών
 • Υπεριώδης ακτινοβολία
 • Ρύπανση
 • Ακραίες καιρικές συνθήκες
 • Κεντρική θέρμανση
 • Αγχώδεις καταστάσεις
 • Φορμάρισμα με υπερβολική θερμότητα
 • Ερεθισμός από το νερό
 • "Σκληρά" προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Η φροντίδα της σωματικής μας υγείας βοηθά στο να διατηρούμε την όμορφη εμφάνιση και αίσθηση των μαλλιών μας.

Συμβουλές για υγιή μαλλιά

 • Επιλέξτε μια θρεπτική διατροφή – αυτά που τρώμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Προσπαθήστε να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Καλές πηγές πρωτεϊνών αποτελούν τα πουλερικά, τα ψάρια, το τυρί, τα αβγά και το άπαχο κρέας. Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να γίνουν πιο λαμπερά και δυνατά, αυξήστε την κατανάλωση ψαριών, ξηρών καρπών (ιδιαίτερα αμύγδαλα και καρύδια Βραζιλίας), γιαουρτιού και φυκιών και μειώστε την καφεΐνη και το αλκοόλ.
 • Πάρτε βιταμίνες και μεταλλικά συμπληρώματα – πολλά παράπονα για τα μαλλιά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης βιταμινών ή μεταλλικών στοιχείων. Συμπληρώματα όπως β-καροτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών β, βιταμίνη C, ω-3, λουλούδι Μποράγκου, σελήνιο και ψευδάργυρος μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών συχνών προβλημάτων, όπως η πιτυρίδα.
 • Ασκηθείτε – τα μαλλιά χρειάζονται οξυγόνο για να παραμένουν υγιή. Εάν γυμνάζεστε τακτικά, θα ενισχύσετε τη ροή του αίματος. Αυτό είναι σημαντικό καθώς το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στις ρίζες των μαλλιών.
 • Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία – επιλέξτε τα καλύτερα προϊόντα φορμαρίσματος και τις καλύτερες θερμαινόμενες συσκευές για τον τύπο των μαλλιών σας. Η Philips Haircare είναι η μόνη μάρκα περιποίησης μαλλιών που έχει δεσμευτεί ως προς την ανάπτυξη συσκευών που φορμάρουν τα μαλλιά με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη φθορά, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί τη φυσική τους ομορφιά
Δομή των μαλλιών

Τα μαλλιά αναπτύσσονται από θυλάκια στο δέρμα. Το μέρος της τρίχας μέσα στο θυλάκιο είναι η ρίζα των μαλλιών ενώ το μέρος που βλέπουμε ονομάζεται η ίνα της τρίχας. Αυτή η ίνα αποτελείται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, μια αλυσίδα αμινοξέων.

Η κερατινοποίηση (η διαδικασία μετατροπής σε κερατίνη) λαμβάνει χώρα όταν τα κύτταρα αλλάζουν το σχήμα τους καθώς αναπτύσσονται μέσω του στελέχους της τρίχας και φεύγουν από την κεφαλή.

Κάθε στέλεχος τρίχας αποτελείται από δύο βασικές στοιβάδες κερατίνης:
1. Φολίδα. Ένα εξωτερικό κάλυμμα των αλληλεπικαλυπτόμενων φολίδων κερατίνης, οι οποίες μπορούν να συγκριθούν με τα αλληλεπικαλυπτόμενα κεραμίδια σε μια στέγη ή με τα λέπια των ψαριών.
2. Φλοιός. Μια μεσαία στοιβάδα των ινών της τρίχας που αποτελείται από μια μοναδική πρωτεΐνη. Αυτό το μέρος παρέχει στα μαλλιά το χρώμα, τη δύναμη και την ελαστικότητά τους. Μπορεί να περιγραφεί καλύτερα σαν το σπιράλ-καλώδιο του τηλεφώνου.

Αποτελεί την πιο εξωτερική στοιβάδα του στελέχους της τρίχας (η φολίδα είναι η σκληρή και ανθεκτική στοιβάδα), η οποία την προστατεύει από τη μηχανική και περιβαλλοντική ζημιά.

Η φροντίδα αυτής της στοιβάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποτελεί το κλειδί για λαμπερά, υγιή μαλλιά.

Philips_microscopic view_healthy hair structure
Μικροσκοπική όψη δομής της τρίχας
Υγιή μαλλιά σε αριθμούς

 • 120.000 – 150.000 – ο αριθμός των μεμονωμένων τριχών σε ένα κεφάλι. Οι ξανθοί έχουν περισσότερες, οι κοκκινομάλληδες λιγότερες και οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερες από τους άνδρες
 • 50 – 100 – ο αριθμός των τριχών που χάνουμε φυσικά κάθε μέρα
 • 250 – ο αριθμός των τριχών ανά τετραγωνικό εκατοστό της κεφαλής
 • 30% - το ποσοστό νερού που μπορούν να απορροφήσουν οι τρίχες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση
 • 1 εκ. – η ποσότητα ανάπτυξης των μαλλιών κατά μέσο όρο το μήνα

Τολμήστε


Το στυλ ‘Τολμήστε’ είναι ένα στυλάτο μακρύ καρέ με βαριά φράντζα. Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε αυτό το στυλ και να επιδείξετε τις φυσικές δυνατότητες των μαλλιών σας. Η στρογγυλεμένη φράντζα διατηρεί αυτό το στυλ λαμπερό και μοντέρνο.

Την ημέρα, αυτό το στυλ μπορεί να είναι διακριτικό, φρέσκο και θηλυκό, ενώ παράλληλα επαγγελματικό. Τη νύχτα, μπορεί να μετατραπεί σε κομψό, λαμπερό και μοντέρνο.

Εμπνευστήκατε;

Υιοθετήστε το στυλ ‘Τολμήστε’ ώστε να ταιριάζει το πρόγραμμά σας. Την ημέρα, διατηρήστε το διακριτικό, φρέσκο και θηλυκό, αλλά παράλληλα και επαγγελματικό.
Τη νύχτα, μπορεί να μετατραπεί σε κομψό, λαμπερό και μοντέρνο.

Αποκτήστε το στυλ

Αποκτήστε το στυλ ‘Τολμήστε’ με τη συσκευή Philips SalonStraight Respect.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ

Συμβουλές 3 βημάτων από ειδικούς περιποίησης μαλλιών της Philips από την αρχή μέχρι το τέλος:

1. Κατανοήστε τα μαλλιά σας

Αυτό το στυλ ξεκινά με το τέλειο κούρεμα και είναι κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους μαλλιών, κυρίως για μαλλιά με ελαφρώς χοντρή τρίχα και ελαστικά με φυσικό κυματισμό. Επίσης, είναι ένα εξαιρετικά κολακευτικό στυλ για όλες τις ηλικίες, εφόσον πλαισιώνει και τονίζει το πρόσωπο.

2. Περιποίηση για υγιή μαλλιά

Με αυτό το στυλ, μην δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά προϊόντα, καθώς μπορούν να μειώσουν τη λάμψη. Για την ακρίβεια, όταν χρησιμοποιείτε μια καλή συσκευή ισιώματος, όπως η Philips SalonStraight Respect, θα δείτε ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα φορμαρίσματος. Αυτό είναι τέλειο, γιατί στόχος μας είναι τα μαλλιά να παραμείνουν ελαστικά και μαλακά ώστε να μπορείτε να δείτε και να αισθάνεστε τον όγκο τους παρά το γεγονός ότι είναι ίσια.

3. Δημιουργήστε το στυλ σας

Για να αποκτήσετε το αποτέλεσμα ‘μόλις βγήκα από το κομμωτήριο’, ισιώστε τα μαλλιά σας σε μικρές τούφες. Ξεκινήστε κοντά στις ρίζες και περάστε τη συσκευή ισιώματος μέχρι τις άκρες των μαλλιών χωρίς να σταματάτε ποτέ να κινείτε το χέρι σας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την έξυπνη ρύθμιση Care Touch® για να ξαναφορμάρετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε: Philips SalonStraight Respect

Η συσκευή Philips SalonStraight Respect σάς προσφέρει λαμπερά, ίσια μαλλιά κάθε στιγμή. Η μοναδική ρύθμιση Care Touch® σάς επιτρέπει να φρεσκάρετε το στυλ σας ώστε να είναι πάντα τέλειο, ημέρα και νύχτα, ενώ ελαχιστοποιείτε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει το επαναλαμβανόμενο φορμάρισμα με θερμότητα.
Ανακαλύψτε τη σειρά


Philips_Care Touch_SalonStraight Respect_HP8342
Philips_hair straightener_SalonStraight Respect_HP8342

Σαγηνέψτε τα πλήθη


Ένας εξαιρετικά θηλυκός και απλός τρόπος φορμαρίσματος των μακριών μαλλιών με το σεσουάρ σας. Για αυτό το στυλ, τα μαλλιά παραμένουν ρομαντικά ατημέλητα με χαλαρές χωρίστρες και ήπιους, ελαστικούς φυσικούς κυματισμούς.

Την ημέρα, δοκιμάστε ένα στυλ των '70s με χαλαρή χωρίστρα στο κέντρο και κυματισμούς στα χαμηλότερα τμήματα των μαλλιών. Το βράδυ, χαλάστε τη χωρίστρα και ρίξτε τα μαλλιά προς τα πίσω ή το πλάι ώστε οι κυματισμοί να πέφτουν μαλακά σε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών.

Είστε έτοιμες να δοκιμάσετε αυτό το στυλ;

Ήρθε η ώρα να ‘Σαγηνέψετε τα πλήθη’ την ημέρα και τη νύχτα.
Την ημέρα, δοκιμάστε ένα στυλ των '70s με χαλαρή χωρίστρα στο κέντρο και κυματισμούς στα χαμηλότερα τμήματα των μαλλιών.
Το βράδυ, χαλάστε τη χωρίστρα και ρίξτε τα μαλλιά προς τα πίσω ή το πλάι ώστε οι κυματισμοί να πέφτουν χαλαρά σε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών.

Αποκτήστε το στυλ

Αποκτήστε το στυλ ‘Σαγηνέψτε τα πλήθη’ με τη συσκευή Philips SalonDry AC.

ΣΑΓΗΝΕΨΤΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ

Συμβουλές 3 βημάτων από ειδικούς περιποίησης μαλλιών της Philips από την αρχή μέχρι το τέλος:

1. Κατανοήστε τα μαλλιά σας

Αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μεσαίου μήκους και μακριών μαλλιών και μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κίνηση και όγκο ακόμη και σε λεπτά, ελαφρώς φθαρμένα μαλλιά.

2. Περιποίηση για υγιή μαλλιά

Απλώς προσαρμόστε τη ρύθμιση της θερμότητας στον τύπο των μαλλιών σας. Εάν έχετε λεπτά, ξηρά ή βαμμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε χαμηλότερη σκάλα και μετακινείτε πάντα τη ροή του αέρα. Εάν στεγνώνετε τα μαλλιά σας περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, τότε είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τακτικά μάσκα μαλλιών ώστε να αντικαθιστάτε την απώλεια υγρασίας και να διατηρείτε την υγιή εμφάνιση και αίσθηση των μαλλιών σας.

3. Δημιουργήστε το στυλ σας

Αυτό το στυλ αφορά τη μεγιστοποίηση της κίνησης. Γι' αυτό μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά προϊόντα. Μια ποσότητα αφρού σε μέγεθος φουντουκιού είναι ό,τι χρειάζεστε εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά. Ο αφρός είναι το τέλειο προϊόν, εφόσον προσφέρει όγκο και κράτημα χωρίς να κολλάει τα μαλλιά και έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σεσουάρ.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε: Philips SalonDry AC

Το να βρείτε το τέλειο σεσουάρ αποτελεί το κλειδί στο να δοκιμάσετε μόνες σας αυτό το στυλ. Ψάξτε ένα σεσουάρ που θα διατηρήσει την υγεία και τη ζωντάνια των μαλλιών και θα τα προστατέψει από τη φθορά, όπως η συσκευή Philips SalonDry AC Pro με την ενσωματωμένη τεχνολογία Best Care Technology®.


Ανακαλύψτε τη σειρά


Philips_Best Care technology_SalonDry AC_HP8195
Philips_hair dryer_SalonDry AC_HP8195
Η τεχνολογία Best Care Technology® παρέχει γρήγορα αποτελέσματα στεγνώματος, ενώ παράλληλα φροντίζει τα μαλλιά. Το σεσουάρ χρησιμοποιεί ένα πανίσχυρο μοτέρ AC και ένα κεραμικό στοιχείο για την εξισορρόπηση της θερμότητας στεγνώματος με την αυξημένη ροή αέρα. Επίσης, διαθέτει ένα κουμπί ColdShot για να κρυώσετε γρήγορα τα μαλλιά σας αφού τα στεγνώσετε και να σταθεροποιήσετε το στυλ.