Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Philips AVENT - Milk allergies

Αλλεργίες στο γάλα

Παρόλο που είναι σπάνιες, οι αλλεργίες στο γάλα μπορεί να προκαλέσουν έκζεμα, κολικό, εμετό και απώλεια βάρους. Γνωρίζουμε πως αυτό μπορεί να σας φέρει μεγάλη αναστάτωση, γι' αυτό ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες. Αν πιστεύετε ότι το μωρό σας παρουσιάζει κάποια αλλεργία στο γάλα, ζητήστε οδηγίες από τον γιατρό σας.

Philips AVENT - Milk allergies

Συμπτώματα που πρέπει να αναζητήσετε:

  • δερματικά προβλήματα
  • εμετός
  • χρόνια διάρροια
  • κολικός
  • κοιλιακός πόνος
  • χαμηλή πρόσληψη βάρους
  • απώλεια βάρους
  • μειωμένη ανάπτυξη

Μωρά που τρέφονται με γάλα σε σκόνη

Ορισμένα μωρά μπορεί να είναι αλλεργικά στην πρωτεΐνη που περιέχει το βρεφικό γάλα σε σκόνη. Αν ο γιατρός σας πιστεύει ότι αυτό είναι το πρόβλημα, θα δοκιμάσει στο μωρό σας ένα γάλα εξειδικευμένης σύνθεσης για να διαπιστώσει αν τα συμπτώματα της αλλεργίας εξαφανίζονται.

Υδρολυμένο γάλα σε σκόνη

Η πρωτεΐνη γάλακτος σε αυτές τις φόρμουλες έχει διασπαστεί σε πολύ μικρότερα κομμάτια, για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων. Αυτά τα γάλατα έχουν ασυνήθιστη γεύση. Τα μικρότερα μωρά τα αποδέχονται αρκετά εύκολα, ενώ τα μεγαλύτερα μπορεί να μην τα προτιμούν.

Βρεφικό γάλα σκόνη με αμινοξέα

Αν δεν υπάρχει εμφανής βελτίωση των συμπτωμάτων μετά τη χορήγηση υδρολυμένης σκόνης, μια άλλη επιλογή είναι η σκόνη με αμινοξέα.

Σκόνη σόγιας 

Πρόκειται για μια φόρμουλα χωρίς γάλα, αλλά δεν συνιστάται σε μωρά κάτω των έξι μηνών επειδή το γάλα σόγιας έχει υψηλότερο ποσοστό φυτοοιστρογόνων και μπορεί να προκαλέσει ορμονικά προβλήματα, κυρίως σε μικρότερα μωρά.

Για να διασφαλίσετε ότι το γάλα του μωρού σας συνεχίζει να του παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για την ανάπτυξή του, θα πρέπει να ζητήσετε οδηγίες από έναν εγκεκριμένο διατροφολόγο.

Μωρά που θηλάζουν

Είναι αρκετά σπάνιο ένα μωρό να είναι αλλεργικό στο μητρικό γάλα. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι τα προβλήματα του μωρού σας οφείλονται σε αλλεργία στο μητρικό γάλα, δοκιμάστε να αποκλείσετε συγκεκριμένες τροφές από τη διατροφή σας. Αν σταματήσετε να καταναλώνετε τροφές όπως ψάρι, κρέας, ορισμένα λαχανικά ή φρούτα, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με τροφές από την ίδια διατροφική ομάδα. Αν ωστόσο αποκλείσετε το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας, θα πρέπει να λαμβάνετε συμπλήρωμα ασβεστίου (1250-1350 mg ημερησίως).

Θα πρέπει επίσης να συζητήσετε με έναν εγκεκριμένο διατροφολόγο, ώστε να είστε σίγουρες ότι η διατροφή σας θα παραμείνει θρεπτική τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτά τα άρθρα είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν εσείς, η οικογένεια ή το παιδί σας παρουσιάζετε συμπτώματα ή πάσχετε από παθήσεις που είναι σοβαρές ή δεν υποχωρούν, ή αν χρειάζεστε ειδικές ιατρικές συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού. Η Philips AVENT δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ενδέχεται να προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικές οδηγίες

Συνέχιση θηλασμού

Συνέχιση θηλασμού

Συνήθεις διαταραχές στην υγεία του μωρού

Συνήθεις διαταραχές στην υγεία του μωρού