Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Philips AVENT - Continuing to breastfeed

Συνέχιση θηλασμού

Αν θηλάζατε αποκλειστικά για έξι μήνες και σκοπεύετε να συνεχίσετε, θα παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στο γάλα και στους μαστούς σας.

Philips AVENT - Continuing to breastfeed

Το μέγεθος των μαστών σας θα παραμείνει το ίδιο από τον πρώτο μέχρι τον έκτο μήνα του θηλασμού. Ωστόσο, η ποσότητα του μαστικού ιστού θα μειωθεί σημαντικά από τον έκτο μέχρι τον ένατο μήνα, παρόλο που η παραγωγή γάλακτος θα μειωθεί πολύ λίγο.

Όταν φτάσετε τους 15 μήνες παραγωγής γάλακτος (θηλασμός), οι μαστοί σας θα επανέλθουν στο μέγεθος που είχαν πριν την εγκυμοσύνη.

Καθώς το μωρό σας θα αρχίσει να τρώει περισσότερες στερεές τροφές, η ζήτηση για μητρικό γάλα θα μειωθεί, γι' αυτό θα παράγετε εκ φύσεως λιγότερο.

Άδειασμα του μαστού

Παρόλο που τα περισσότερα μωρά δεν χρειάζεται να αδειάσουν τους μαστούς για να ικανοποιηθούν, το άδειασμα του μαστού γενικά συνιστάται γιατί βοηθάει στην αποφυγή επιπλοκών, όπως π.χ. πόνοι στους μαστούς, φραγμένοι αδένες και φλεγμονές.

Προσαρμοσμένος θηλασμός

Αν το μωρό σας αναπτύσσεται κανονικά, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε ένα καθορισμένο πρόγραμμα θηλασμού. Το μωρό θα σας δείξει πότε πρέπει να φάει και αν απαιτούνται ένας ή δύο μαστοί για κάθε γεύμα.

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτά τα άρθρα είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν εσείς, η οικογένεια ή το παιδί σας παρουσιάζετε συμπτώματα ή πάσχετε από παθήσεις που είναι σοβαρές ή δεν υποχωρούν, ή αν χρειάζεστε ειδικές ιατρικές συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού. Η Philips AVENT δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ενδέχεται να προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικές οδηγίες

Μετάβαση από το θηλασμό στο τάισμα με μπιμπερό

Μετάβαση από το θηλασμό στο τάισμα με μπιμπερό

Οφέλη του θηλασμού στην υγεία

Οφέλη του θηλασμού στην υγεία