Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί
Φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί

Αποθήκευση αντλημένου γάλακτος

Διατηρήστε το αντλημένο γάλα φρέσκο, αποθηκεύοντάς το σε αποστειρωμένα μπιμπερό. Τα μπιμπερό της Philips AVENT διαθέτουν καπάκια ασφαλείας που διατηρούν τη φρεσκάδα και διευκολύνουν την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος. 

Πόσο διατηρείται το αντλημένο γάλα;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αντλημένο γάλα στο ψυγείο έως και για 24 ώρες ή στην κατάψυξη έως και για 3 μήνες. Τοποθετήστε το στα ράφια του ψυγείου και όχι στην πόρτα, για να διασφαλίσετε μια σταθερή θερμοκρασία.

Μετά το ξεπάγωμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το κατεψυγμένο μητρικό γάλα στο ψυγείο έως και για 12 ώρες. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το γάλα σε κύπελλα μίας χρήσης, αλλά μην ξεχνάτε να σημειώνετε πάνω τους την ημερομηνία ώστε να ξέρετε πότε έγινε η άντληση.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ φούρνο μικροκυμάτων

Μην χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων για να ξεπαγώσετε ή να ζεστάνετε το αντλημένο γάλα, καθώς τα καυτά σημεία που θα δημιουργηθούν στο γάλα μπορεί να κάψουν το λαιμό του μωρού σας.

Συνιστάται να πετάτε το γάλα που περίσσεψε στο μπιμπερό μετά το τάισμα.

Έχετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτά τα άρθρα είναι γενικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν υπερισχύουν των συμβουλών που θα σας δώσουν οι επαγγελματίες υγείας. Αν εσείς, η οικογένεια ή το παιδί σας παρουσιάζετε συμπτώματα ή πάσχετε από παθήσεις που είναι σοβαρές ή δεν υποχωρούν, ή αν χρειάζεστε ειδικές ιατρικές συμβουλές, ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού. Η Philips AVENT δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία ενδέχεται να προκληθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικές οδηγίες

Τα οφέλη της άντλησης

Τα οφέλη της άντλησης

Συνέχιση θηλασμού

Συνέχιση θηλασμού