Μαύρα ζυμαρικά με θαλασσινά

Μαύρα ζυμαρικά με θαλασσινά

Υλικά

  • ~ 300 g (10.5 oz) μαύρα ζυμαρικά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κτγ πάστα κόκκινης πιπεριάς ή σκόνη
  • 30 g (1 κτσ + 2 κτγ) ντομάτα κονκασέ
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 100 g (3 ½ oz) καλαμάρι
  • 100 g (3 ½ oz) γαρίδες
  • 300 g (10 ½ oz) μύδια
  • 100 ml (3 oz) λευκό κρασί
  • 100 ml (3 oz) κοσκινισμένες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Μια καλή πρέζα αλάτι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Φέτες λεμονιού

Οδηγίες

  • Βράστε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 6-8 λεπτά. Στραγγίστε, κρυώστε με νερό και στραγγίστε ξανά.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ντομάτα και το δεντρολίβανο μέρχι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα θαλασσινά και τσιγαρίστε τα για ένα λεπτό.
  • Προσθέστε το κρασί, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
  • Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό και με τις φέτες λεμονιού στο πλάι.
Μαύρα ζυμαρικά με θαλασσινά | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Ο ιστοτοπός μας εμφανίζεται καλύτερα με την τελευταία έκδοση του Microsoft Edge, του Google Chrome ή του Firefox.