Consumer
Products

Πίτσα με ζαμπόν Πάρμας, μοτζαρέλλα και σύκα

Υλικά ζύμης

200 γρ.  αλεύρι ολικής αλέσεως
500 γρ. αλεύρι
375 ml χλιαρό νερό
4 κ.τ.γ. μαγιά
2 κ.τ.γ. γάλα
2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ. αλάτι

Υλικά σάλτσας ντομάτας

0,3 λίτρα πασάτα ντομάτας
1 κ.τ.γ. μέλι
1 κ.τ.γ. Μπαλσάμικο
1 κ.τ.γ. Πιπέρι καγιέν

Υλικά γέμισης

5 λεπτές φέτες από ζαμπόν Parma
2 φρέσκα σύκα
100 γρ. μοτσαρέλα
50 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. ρόκα
20 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
Φρέσκο βασιλικό (μικρά φύλλα)

Αντιμετωπίστε αυτήν την συνταγή ως βάση, μπορείτε να αντικαταστήσεις τα υλικά με άλλα και να φτιάξετε την πίτσα όπως σας αρέσει.

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τον γάντζο ζυμώματος στην κουζινομηχανή και ζυγίστε τα υλικά.
Τοποθετείτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι, την μαγιά και το χλιαρό νερό στο μπολ.
Αφήστε την κουζινομηχανή  να ανακατέψει τα υλικά και φτιάξει μία λεία ζύμη.
Υπολογίστε 5 λεπτά ζυμώματος στην ταχύτητα 3.
Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το γάλα και το αλάτι και ανακατέψτε  για άλλα 5 λεπτά με ταχύτητα 3.
Αλείψτε εντωμεταξύ ένα μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο.
Πλάστε την ζύμη της πίτσας σε μία μεγάλη μπάλα και τοποθετείστε την στο μπολ.
Τοποθετείστε μία υγρή πετσέτα πάνω από το μπολ και αφήστε την μπάλα για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Με τα υλικά της σάλτσας ντομάτας, παρασκευάστε την σάλτσα ντομάτας.
Ανοίξτε την ζύμη σε ένα ταψί με διάμετρο 30 cm και φτιάξτε τις άκρες ελαφρώς παχύτερες.
Απλώστε την σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι.
Τοποθετείστε πάνω στην πίτσα το ζαμπόν, την ντομάτα, την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
Προθερμάνετε τον φούρνο για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς και ελέγξτε ότι είναι ζεστός. Εάν έχετε γκριλ, ανοίξτε το στο μάξιμουμ. (Μετά το κλείνετε)

Ψήστε την πίτσα για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Πασπαλίστε την πίτσα με το αμύγδαλο, τη ρόκα και τα φρέσκα σύκα.