Consumer
Products

Cheescake με βατόμουρα

Υλικά βάσης:

250 γρ.  μπισκότα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Υλικά γέμισης

500 γρ τυρί mascarpone
75 γρ. ζάχαρης
4 φύλλα ζελατίνης
0,2 λίτρα κρέμας
100 γρ. φράουλες
50 γρ. μούρα
50 γρ. κόκκινα μούρα
1 ζευγάρι κεράσια (για την διακόσμηση)

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τον επεξεργαστή τροφίμων στην κουζινομηχανή.
Τοποθετείστε  το μαχαίρι στον επεξεργαστή τροφίμων και σπάστε καλά τα μπισκότα.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε καλά τα σπασμένα  μπισκότα μαζί με το βούτυρο
Τοποθετείστε χαρτί ψησίματος στην φόρμα των 20cm.
Έπειτα καλύψτε το πάτο με το μίγμα των μπισκότων.
Διαλύστε τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κουταλιές ζεστού νερού μαζί με χυμό μισού λεμονιού.
Αφαιρέστε τον επεξεργαστή τροφίμων από την κουζινομηχανή και ανακατέψτε την κρέμα στο μπολ στην μεγαλύτερη ταχύτητα με το γάντζο ανακατέματος.
Αφαιρέστε την κρέμα από το μπολ.
Καθαρίστε το μπολ και αντικαταστείτε το γάντζο ανακατέματος με το γάντζο χτυπήματος.

Χτυπήστε το τυρί με την ζάχαρη και τον χυμό ενός λεμονιού.
Ανακατέψτε την κρέμα μαζί με τα διαλυμένα φύλα ζελατίνης μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Γεμίστε την φόρμα αμέσως με το μίγμα τυριού  και τοποθετείστε το cheesecake για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Πλύνετε όλα τα φρούτα και κόψτε τις φράουλες σε μικρότερα κομμάτια.
Προσεχτικά ξεφορμάρετε το cheesecake και τοποθετείστε τα φρούτα.