Consumer
Products

Ψωμί γεμιστό με ελιές, λιαστές ντομάτες και ξερά κρεμμύδια

Υλικά ζύμης

800 γρ. αλεύρι
1 φακελάκια μαγιά
0,5 λίτρα ζεστού νερού
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
1,5 κ.τ.γ. αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για την επικάλυψη

3 φέτες ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Χονδρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. λιαστές ντομάτες
50 γρ. πράσινες ελιές
50 γρ. μαύρες ελιές

Σε αυτή την συνταγή το ψωμί είναι γεμάτο με ελιές, λιαστές ντομάτες και κομμένο ξερό κρεμμύδι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξερό κρεμμύδι με πράσο ή πιπεριές.

Εκτέλεση

Τοποθετείστε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ της κουζινομηχανής.
Ζυμώστε τα υλικά με το γάντζο ζυμώματος για 7 λεπτά στην ταχύτητα 3 της κουζινομηχανής.
Αφήστε την ζύμη να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε ένα λαδωμένο ταψί με μία βρεγμένη πετσέτα να το καλύπτει.

Ζυμώστε το λίγο με το χέρι και κάντε το σε σχήμα φρατζόλας  έτσι ώστε να χωράει στο ταψί σας.
Ξεφλουδίστε το ξερό κρεμμύδι με το χέρι και κόψτε το σε φέτες. Ξεφλουδίστε το σκόρδο με ψιλοκόψτε το.
Τοποθετείστε το σκόρδο μαζί με νερό και  αλείψτε το ψωμί με αυτό.
Τοποθετείστε τις φέτες του κρεμμυδιού σε σειρά.
Τοποθετείστε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές στο κέντρο του ψωμιού.
Αφήστε το για 30 λεπτά κάτω από την πετσέτα.
Έπειτα ψήστε το για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.